Nasıl Kozmetik Seçmeli ?

Cosmetic bottle containers with green herbal leaves, Blank label package for branding mock-up, Natural organic beauty product concept, Research and development of purified botany skincare.
 Sevgili Hanımlar,
Bana tek tek yazan herkese tek tek aynı şeyleri mail yazmaktan yorulduğum için bu makaleyi yazmam şart oldu.
Almak istediğiniz kozmetiğin içerisinde neler olduğunu görmek için bu adrese giriniz. 
Sayfada “PRODUCT SEARCH” yerine ürünün adını yazın…
Çıkan listede ürüne tıklayın ve içindeki maddelerin karşısında bulunan renkli işaretlere bakın.
KIRMIZI olanlar zararlı kimyasallardır.
Sarı olanlar ŞÜPHELİ veya TAHRİŞ YAPABİLEN,
Yeşil olanlar da GÜVENLİ demektir..
Ürün içeriğini bu şekilde görebilir ve karar verebilirsiniz..
Uzun süre içerik bakmak için  www.cosdna.com sitesini kullandım…Lakin Çinlilerin eline geçmiş! Gördüklerime inanamadım!
1- Chanel’in içinde pertokimyasal bulunan ürününe “güvenli” ibaresi koymuşlar!
2-  Aveseena gibi SIFIR zararlı kimyasalları olan bir organik içerikte, alakası olmayan bir maddeyi ” komedojenik” göstermiş!
3- RareBlossom gibi ECOCERT uluslararası sertifikası olan, tertemiz bir markanın da içeriğinde tahriş edici diye madde yanlış işaretlenmiş!
www.cosdna.com sitesi GÜVENİLİRLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR… Buradaki içerikler tarafsız yayınlanmıyor artık!
                                            
İzin verirseniz size tek bir sayfada nasıl kozmetik seçeceğinizi anlatayım siz de “cildim karma yahut kuru ne kullanayım demekten” yorulmayın..
Ya da youtube kanalımda anlattığım “kozmetik içeriği nasıl okunur” başlıklı videoma göz atın.
Sonuçta sadece süslenmek ve bakım için değil, ailenize de temizlik için bazı ürünler seçen sizsiniz! Her seferinde bana yazmak yerine listeye göz atın ve seçiminizi siz yapın…
Makyaj, kozmetik ve diğer cilt bakım ürünlerinde tehlikeli oldukları kanıtlanmış bazı maddeler var. Ürün seçerken bana tek tek soracağınıza bunları not edin ve mümkünse içerikte olmamasına gayret edin…
Sodyum Lauryl sülfat (SLS) ve Amonyum Lauryl sülfat (ALS)
Genellikle şampuan, diş macunu, yüz sabunu, deterjan ve vücut banyo temizlik ürünlerinde kullanılır. SLS ve ALS ciltte tahrişe neden olabilir. İkisi de kolayca vücut tarafından emilebilir.
Burada bir parantez açmak durumundayım. Ben doktor değilim, dermatolog değilim ve bilim insanı değilim. Kozmetoloji eğitimim gereği bilimsel gelişmeleri uzaktan takip etmeye çalışan biriyim. 
İmmunulog arkadaşım  DR.Ebru Karpuzoğlu’nun  web sitesi  “Sülfatlar” hakkındaki notunu bu bölümün altına koymam gerek çünkü çoğu hanım “sülfat” sözcüğünü duyunca hemen zararlı muamelesi yapıyor Dikkatlice okuyunuz lütfen: 
Her yıkama jelinin veya şampuanın içeriğinde sülfat ile biten madde kötü değil. Genel olarak kaçınılmaya çalışılan sülfatlar şunlardır:
Ammonium Lauryl Sulfate /Ammonium LaurethSulfate / Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
Bu aktif maddeler deterjanın kimyasal  ismi olup,  temizliği yapma özelliğine sahipler.  Bu ucuz maddeler çok miktarda köpük yaratıyor.
Bu maddeleri içermeyen şampuan veya temizlemejelleriniz pek de köpürmediğinde üzülmeyin.  Bu maddelerin yerine kullanılan malzemeler çok köpürmesede yine de temizleme işini yapıyor.
Gelelim Magnesium Laureth Sulfate’ a  Sonunda “sülfat” olsa bile yukarıda bahsettiğimiz gruptan farklı yapıya sahiptir. 
Magnesium Laureth Sulfat çoğu temizleyiciye göre nazik ve tahrişe neden olmayan temizleyici surfaktanlardan biri.
Özellikle hassas yapılı insanların kullanması gereken ürünler için iyi bir secim olarak kabul ediliyor.
Good Guide ve EWG ye baktığımızda Magnesium Laureth sulfat’ın sağlık sorunlarına neden olmadığı belirtilmiş. Good Guide’in toksik kimyasallar listesinde bulunmuyor. Bu kimyasal ayrıca insan dokularında tespit edilmemiş. 
Buna ek olarak başka bir temizleyici ajan olan “DisodiumCocoamphodiacetate”  hindistan cevizi yağı türevli bir kimyasal. Temizleyici ve yumuşatıcı etkileri için birçok şampuan ve kişisel bakım ürünlerinde güvenle kullanılıyor.
Yardımcı Doçent Dr. Ebru Karpuzoğlu, MSc, PhD  MolekülerTıp ve İmmunoloji
 
Koruyucu Paraben
Kozmetik, cilt bakım ürünlerinde raf ömrünü uzatmak ve koku giderici olarak kullanılmaktadır. Alerjik reaksiyon ve ciltte kızarıklığa neden olabilir. İngiltere’de son araştırmada, kadınların artan meme kanseri ile paraben kullanımı arasında ilişki gözlemlenmiştir.
Lütfen (ingilizce olarak yazılmış) ailenize çok zararı olabilecek bu madde hakkında yazılmış bilimsel makaleyi bu linki tıklayıp okuyunuz..

Kozmetiklerin %99’unun paraben içerdiğinden bahsediliyor…

Evet paraben çok kozmetikte kullanılıyor ama şunu da unutmayın ki FDA ,Avustralya ve Avrupa kozmetik yasalarınca vücudunuzun bağışıklık sisteminin baş edebileceği paraben miktarı belirlenmiştir ve kozmetiklerde bu orana uyarak kullanılır. 
Paraben miktarı çok önemlidir. Bundan dolayı içerisinde paraben bulunan her ürüne kötü bakmak gerekmiyor… Çünkü ketçap,mayonez,bazı burun damlaları,öksürük şuruplarının bile içinde az da olsa paraben olabiliyor!
Ama yine de bilmelisiniz ki bedeniniz tüm zararlı maddelerle karşı savaşabilecek bağışıklık sistemine sahiptir. Yorgun, ve hasta düştüğünüz vakitlerde bağışıklık sistemi de zayıfladığından zararlılarla yeteri kadar savaşamaz..
Ben bu olasılığı göz önünde bulundurarak mümkünse kırmızı içerikli olmayan kozmetiklerden seçin diyorum..
Propylene Glikol
Bazı güzellik ürünleri, kozmetik ve yüz temizleyicilerinde bulunur… Kontakt dermatit denilen, “derinin zararlı sayılan bir uyarana karşı verdiği yanıt”a sebeplerden biri olarak görülür. Bağışıklık sisteminiz ona tepki vermiştir! Son çalışmalar, bu maddenin böbrekler ve karaciğere zarar verebileceğini de gösterdi.
Izopropil alkol
Alkol bazı cilt bakım ürünlerinde çözücü olarak kullanılır. Bu madde deride tahrişe sebep olabilir ve derinin koruyucu örtüsünün dengesini bozabilir. Ayrıca, erken yaşlanmaya neden olabilir.
DEA (Diethanolamine), TEA (Triethanolamine) ve MEA (Monoethanolamine)
Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde rastlarsınız. Kanser riskini artıran tehlikeli şüpheli malzeme listesindedir. Alerjik reaksiyonlar yapabilir ve uzun vadeli kullanımında böbrek ve karaciğere rahatsızlık vereceği söyleniyor..
Alüminyum
Genelde vücut kokusu için üretilen ürünlerde kullanılmakta. Yaşlılık ile ilişkili Alzheimer hastalığıyla ilişkisi olduğu düşünülüyor.
Madeni yağ
Petrol türevidir. Vücut kremleri ve kozmetiklerde temel malzeme olarak kullanılır. Bebek yağı% 100 mineral yağ ile yapılır. Kaplayıcıdır, cildin salgıladığı toksin örtü üstüne rahat çıkamaz. Bu da sivilce ve diğer cilt şikâyetlerine neden olabilir.
Polietilen Glikol (PEG)
Kozmetik ürünleri kalınlaştırmak, kıvamlamak için kullanılır. Cildin bakterilere karşı daha savunmasız kalmasına neden olabilir, cildin doğal nem tutma dengesini bozabilir. Formülde en alt sıralarda yer alması eser miktarda kullanıldığını ve sorun çıkartmayacağını anlatır.
Dioksin
75 üyeden oluşan kimyasal ailesine “dioksin” adı veriliyor. (Bunlardan biri Vietnam Savaşı’nda ABD tarafından bir silah olarak kullanılmıştı.) Dioksinler, kağıt sanayinde, klorla ağartma işlemi sırasında oluşuyor ve araştırmalar evlerimizde kullandığımız ürünlerde dioksinin izlerine dikkat çekiyor.
Araştırmacılar zehirli kimyasallar sıralamasında başı çeken dioksinlerin, östrojen gibi “doğal steroid” hormonlarını taklit ederek birçok biyokimyasal reaksiyonu başlattığından söz ediyor. En ufak miktarları bile, akne ve eklem ağrılarından uykusuzluğa, kansere, doğum bozuklukları ve bağışıklık sistemi zayıflığına kadar çeşitli rahatsızlıklara sebep olabiliyor.
Dahası dioksinler ve kuzeni “furans” yağda çözünür olduğundan bedenimizdeki yağ hücrelerinde birikme eğilimi gösteriyor. Dioksinlere anne sütünde dahi sıklıkla rastlanıyor. Bebekler yetişkinlere göre 200 kat fazla dioksine maruz kalabiliyor.
Satın aldığımız tuvalet kağıtları, kağıt mendiller, süt veya meyva suyu kartonları, tamponlar, kahve filtreleri, tek kullanımlık çocuk bezleri, peçeteler, kağıt tabakalar vs. eğer klorlu ağartma işleminden geçiyorlarsa düşük dozlarda dioksin içeriyor. “Dioksinler” bu ürünlerin herhangi birinden yiyeceklere ve vücudumuzun duyarlı kısımlarına geçebiliyor.
Sodium Metabisulfite
Bu kozmetik araştırma sitesinde sodium metabisulfite’in alerji ve tahrişlere neden olabileceği belirtiliyor. İçerikte bazı datalarda, B1 vitaminine zarar verebileceğini gösterilmiş.
Sadece kozmetikte değil yiyeceklerde de koruyucu olarak kullanılıyor. Sodium metabisulfite, dikkatle yaklaşılması gereken bir kimyasal gibi görünüyor.
Bu bileşiklerin en ufak miktarının bile laboratuvar hayvanlarında kansere sebep olduğu belirtiliyor. ABD Çevre Koruma Bürosu dioksinleri “olası insan kanserojeni” sınıfına alıyor. (Bilgilerin bir kısmı buğday adresinden alıntıdır)
NASIL KOZMETİK SEÇMELİSİNİZ?
1) Her ürünün etiketi üzerinde içeriğinin olduğu listeye göz atacaksınız? Bilmediğiniz bir madde hakkında internet üzerinden bilgi alabilirsiniz!
2) Ürün üzerinde “doğal”, “bitkisel” ve “organik” yazılarını arayın. Mümkünse sertifikalı ürün seçin.
3) Bir sürü markanın olduğu bir dükkânda satıcıdan size önerdiklerini öğrenin. Önünüze birçok markadan ayni iş için üretilmiş ürünleri alın.
Sonra içeriklerine bakarak bir eleme yapın.
Elinizde kalan 1-2 tanesi arasında fiyatı da göz önüne alarak kendi ürününüzü kendiniz seçin.
“All substances are poisons; there is none which is not a poison. The right dose differentiates a poison and a remedy.” — Paracelsus
“Bütün maddeler zehirdir; zehir olmayanı yoktur. Doğru doz, zehirle şifanın farkını gösterir.” — Paracelsus
Sevgiler…
Ayşenur
Soru cevap:
Esra Gülpınar2013-02-12 00:21:02 
Ayşenur Hanım merhabalar,

Hassas ve karma ciltliyim,ama kışın kuruya dönük oluyorum,yazın yağlı taraf baskın oluyor.29 yaşındayım,telaştayım:) Bu yaşıma kadar ne göz kremi ne gece kremi kullandım,elimden geldiğince yediğim içtiğim şeylerde doğallığa dikkat ettim ama kozmetikte yeni yeni farkındalık başladı,araştırıyorum,aydınlanıyorum ama bir yandan da kafam karışıyor,yardım edin.ilk gece kremim olarak aveseena’nın china doll kremini alacağım ,göz kremleri çok karıştırıyor kafamı.göz altım çok mor değil,torba yok,aşırı bir kırışığım yok,ama yavaş yavaş güldükçe oluşan kazayağı görünümlerim var,artık geç kaldığım önlemleri almak istiyorum.cildimde özellikle yanaklarda elastikiyet kaybı var-yanaklarımda çok minik az miktar sanırım güneş lekesi onlar-güneş lekesi var.göz kapaklarım da yağlı denebilir.aveseenanın puff be gone göz kremi bana uygun olur mu bilemedim,activar’ı çok önermişsiniz ama bütçemi aşıyor şimdilik.nemlendirecek,kırışıklıklarla savaşacak ürünler arıyorum hem yüz hem göz için,yönlendirmeniz doğrultusunda ürün alacağım.(NOT:Sitenizi ve benzer blogları takip ettikten sonra bioderma sensibio h2O’mu aldım,avene termal su aldım,kremlerimi de uygun şekilde tamamlamak istiyorum) 
Çok teşekkür ederim,siz ve sizin gibi toplumu uyaran insanlar iyi ki varsınız..

Ayşenur’dan Not:
İetişim ve Ziyaretçi Defteri bölümlerinde yer alan “Güzellik/kozmetik hakkında sorularınızı ziyaretçi defterine yazmayınız!” uyarısında yer aldığı üzere;  Sorularınızı sor adresinden yanıtlıyorum. 
Soru sorabilmek için istenilen kişisel durum bilgilerinizi de girmeniz sağlıklı yanıt alabilmeniz için gerekli.
Ayşenur Yazıcı
 Elvan Artı2013-02-11 16:44:38
Merhabalar. Bebanthenin sivilce izlerine iyi geldiğini duydum ve hemen eczneye gittim Bepanthol yeni sürümüdür yani aynıdır sadece ismi değişiktir dedi ve bende onu aldım.Yüzüm karmadır sadece burun kenarlarım yağlı o kadr ve her banyodan sonra yüzüm geriliyor kuruypr nemlendirici olarak da kullansam yüzümü mahfetmrz değil mi ? çok mu yoğun yağlı ? kullanmaya korkuyorum ve çatlaklarada iyi gelir mi ? teşekkür ederim
Ayşenur’dan Not: Kullanabilirsiniz. Ama sadece nemlendirici kullanmak gerilme ve kuruluğu halletmez. Yüzünüzü sabunla yıkamamanız gerek. Nemlendirici uygulamadan önce sabah ve akşam cildi temizleyin. İçinde kurutucu kimyasallar olmayan emizleyici jellerden kullanın. Ve banyo sonrası nem maskeleri uygulayın.
Ayşenur Yazıcı
 ayse s.2013-02-09 21:33:10
Merhabalar ayse hanim. 26 yasindayim. Goz cevremde yillardir cozum bulamadigim morluklar var. Bu morluklar hem strese bagli hemde ırsi. Ne onerirsiniz de ben bu morluklardan kurtulurum artik 🙂 simdiden tesekkurler. 🙂
Ayşenur’dan Not: Morluklar genetik ise yaşam şeklinizle bunu daha kötü veya iyi durumda yapabilirsiniz. Morluk karşıtı aydınlatcı ve K vitamini içeren göz kremlerini sabah ev akşam aksatmadan kullanın.Yüzünüzü sabunla temizlemeyin.Bilgisayarda uzun saatler geçirmek ,uykusuz kalmak gibi morluğu tetikleyen işlerden de uzak durun.
Ayşenur Yazıcı
Total
1
Shares
27 Yorum
  1. Merhaba Aysenur Hanim,
    bugun internette organik kozmetik urunler ararken sitenize denk geldim ve birkac yazinizi okudum. Acikcasi cok faydali bilgiler edindim. Sayenizde yuzumde son zamanlarda meydana gelen gozeneklerin sebebini anlamis oldum. Bu aksama kadar kullanmakta oldugum yuz jelinde bir yoruma verdiginiz cevapta gecen maddenin oldugunu gordum. Ve jeli cope attim. Ben 30 yasindayim ve cildim kuru. Ayrica kizarikliklar da mevcut. Goz altlarimda da ince cizgilerim var. Ayrıca cildimin desıkı olmadıgını dusunuyorum. Rutin temizleme, tonikleme ve nemlendirme islemleri disinda beyaz kil ve evde hazirlanan maskeleri yapiyorum. En son at kestanesi yagi ve e vitamini yagi aldim. Kizariklarin kilcal damardan oldugunu soyledi gittim aktar. At kestanesini de onun icin onerdi. Kisacasi ben cok para verip urunler de kullandim ama bir fayda etmedigini dusunuyorum. Sitenizde bahsettiginiz Logona markasinin urunlerini inceledim ve almayi planliyorum. Sizden ricam bu urunler yeterli midir ve ekstra tavsiye edeceginiz urunler var midir? Bir de siyah nokta cikmaya basladi ki onunla ilgili etkili bir urun varsa tavsiye ederseniz cok sevinirim.
    Kafam oldukca karisik ve hangi urunlerin gercekten organik oldugunu bilmiyorum. Sizin yardiminiza ihtiyacim var cunku sanki ben cildime ozen gostermeye calistikca daha kotuye gidiyor. Eczaneye gittigimde belirli markalari satmaya calisiyorlar ve guvenemiyorum. Umarim en kisa zamanda donus yaparsiniz.

    Sevgiler.

    1. 30 lu yaşlardaki cilt bakımı konusunda takip etmeniz gereken her adımı tek tek yazdığım yazımı lütfen okuyunuz http://aysenuryazici.com/kozmetik- ve -guzellik-2/30lu-yaslarda-cilt-bakimi-nasil-olmali/
      Serumun bu yaşlarda ne kadar önemli olduğunu ve gelecekteki elastikiyet deposunun şimdilerde sağlam tutulmasının serumla nasıl garantilendiğini de unutmayınız…

      Kızarıklıklar derinin “bana bunu yapma” diye bağırmasıdır. Kızaran cilt ya sabunsu /kimyasal ürünlerle fazla hırpalanmıştır ya da UV korumasıkullanmamıştır.
      Lütfen bu yazıdan da kızarıklıklara karşı neleri yapmamamız gerektiğine bakınız.
      http://aysenuryazici.com/hassas-ciltler-dikkat/
      http://aysenuryazici.com/evde-kozmetik-yapmak/ ve http://aysenuryazici.com/kilcal-damarlar-neden-olur/ yazılarımı okuyunuz lütfen.
      Cilt hem kuru hem kızarıksa sakinleşmeye ve yağ/su dengesinin kurulmasına ihtiyaç vardır.

      Bunu yapmak için kozmetolojideki organik formüllere güvenin ve evde yağ/maske kozmetik ile en fazla 2-3 saatlik bir nem/yatışma sağlanabileceğini göz ardı etmeyin. Aktarlardan aldığımız hiçbir şey garantili değildir ben bizzat argan yağı diye satılan şeyin tahlilde Ayçiçek yağı çıktığını sağlık bakanlığının denetimi aktarlarla ilgili yorumda okudum.
      Atkestanesi özü varis ve kılcal damar sorununda kullanılan bir kozmetik hammaddesidir. Damar büzülmesini, haliyle kızarıklık veya genişlemenin azalmasını sağlar. Ama o kadar kalın bir yağdır ki, kozmetik inceltmeden geçmeden deri tarafından %100 emilmez, emilmediği gibi gözenek genişlemesine de sebep olabilir.

      Çok para verip bir sonuç alamadığını söyleyen hanımların hemen hepsi “doğru” ürün seçmemekten, veya düzenli uygulamamaktan sonuç alamazlar.
      Yoksa deri, düzenli ve doğru bakımla toparlanır ve gayet sağlıklı görünür.
      Bakımı bıraktığınızda dış etkenlere terk ettiğiniz için yine sorunlar baş gösterir.

      Siyah nokta, günün kirinin tozunun gözenek içindeki yağla birleşip kir tıkaçları halinde gözenekte kalmasıdır. Sabah ve akşam temizleyip toniklediğinizde kir veya makyaj atıkları atılır, siyah nokta oluşumu durur.
      Haftada 2 kez banyo sonrası , Beauty Face Siyah Nokta Maskesi yaparsanız gider. Sonrasında da bakımla bir daha oluşmaz.

      Bakımınız için gerekli adımlar şöyle:
      1) temizleme
      Kızarık ciltlerin en doğru temizleyicisi misel sudur.
      Organik misel suyla silin cildi. Temizlenir. Durulama gerektirmez. Ardından tonik gerektirmez.
      İllaki Jel ile yıkamayı seviyorsanız sls içermeyen bir organik jel + konjac süngeri kullanın temizlerken.
      Ardından alkolsüz bir tonike silin.

      2) Onarıcı yatıştırıcı ve nemini dengeleyecek olan serumdan sabah akşam krem altına uygulayın.
      3)Göz çevresini nemlendirin ki kırışıklar derinleşmesin.
      4) Nemlendirici onarıcı kreminizi sürün.
      5)Mart-Ekim ayları arası spf korumayı ihmal etmeyin.

      Önerdiğim ürünler (organik olanlar da var, organik sertifikası olmayan bazı göreceğiniz tavsiyelerimin de içerikleri iyidir.
      Organik konusunda detaylı yazım burada:
      http://aysenuryazici.com/organik-kozmetik-ne-demek/

      Temizleme için seçenekleriniz:
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/cilt_temizligi/lavera_organik_cilt_temizleme_jeli_tum_cilt_tipleri_125.aspx
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/yuz_bakimi/logona_bio_aloe_ozlu_yikama_jeli_75.aspx
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/yuz_bakimi/logona_bio_aloe_ozlu_yikama_jeli_75.aspx
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/yuz_bakimi/logona_bio_gul_aloe_tonik_100.aspx
      https://www.dermoeczanem.com/cosmed-kizariklik-karsiti-set-soothing-sos-cream-gel-30ml-hediye (temizleme + krem beraber) https://www.dermoeczanem.com/aloree-fresh-purifier-toning-lotion-150ml (Sitede yanlış yazılmış bu tonik değil misel sudur. İngilizcesine bakabilirsiniz)

      Göz için önerilerim
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/anti_aging/lavera_organik_firming_sikilastirici_goz_kremi.aspx
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/goz_bakimi/lavera_organik_goz_kremi_q10_ebegumeci_shea_yagi_15.aspx
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/goz_bakimi/logona_organik_goz_bakim_kremi_gul_ve_aloe_ozlu_15.aspx
      https://www.dermoeczanem.com/aloree-energy-recharge-eye-contour-gel-15ml

      Nemlendirici önerilerim:
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/yuz_bakimi/lavera-organik-ultra-nemlendirici-krem-yaban-gullu-50.aspx
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/yuz_bakimi/logona_bio_gul_ozlu_gece_kremi_40.aspx
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/yuz_bakimi/sante_schisandra_gunduz_kremi_30.aspx
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/yuz_bakimi/sante_kurtuzumu_ozlu_gece_kremi_30.aspx
      https://www.dermoeczanem.com/zorah-xia-nemlendirici-yuz-kremi-50-ml
      https://www.dermoeczanem.com/ausganica-rose-facial-cream-40g

      Serum önerilerim:
      http://www.ekoorganik.com/kategori/bakim_kozmetik/yuz_bakimi/logona_organik_gul_ve_aloe_ozlu_serum_30.aspx
      http://www.dermokozmetik.com/Zorah-Bioserum-Structure-Serum-15-ml_1327.html
      https://www.dermoeczanem.com/aloree-skin-rescue-regenerating-elixir-15ml
      https://www.dermoeczanem.com/avalon-organics-organik-coq10-kirisikliga-karsi-savunma-etkili-serum-16ml
      https://www.dermoeczanem.com/ausganica-rose-facial-serum-30ml

      Not: Banyo çıkışı cildi asla kremsiz bırakmayın. Serum+ nemlendirici sürün.
      Ekoorganik ve dermoeczanem güvenli sitelerdir.

      Sevgilerle
      Ayşenur

    2. Merhaba,
      Kızarıklıklar ve kuruluk hassasiyetin yüksek olduğunu gösteriyor. Logona’nın ürünlerini kullanabilirsiniz. Kılcal damarlar için yatıştırıcı serum ve kuproz ürünleri kullanmanız doğru olacaktır. Doktor lazerle de bu kızarıklıkları gideriyor. Aklınızda olsun.
      Ancak işlem sonrası bir daha oluşmaması için kuru ve hassas cilt bakımınızı , yazın SPF korumanızı ihmal etmemeniz gerekir.
      Siyah noktalar için intrenette “Beauty face siyah nokta giderici maske” adıyla maskeyi arayın. Haftada 2 kez bunu yaptığınızda bir daha siyah nokta oluşmaz.
      Size yol gösterecek yazıya göz atmanızı rica ediyorum:
      1- http://aysenuryazici.com/kizaran-ciltler-roza-hastaligi/
      2- http://aysenuryazici.com/hassas-ciltler-dikkat/

      Aktarlardan yağlar karıştırmak yerine sizin için hazırlanan, teknolojinin daha iyi emilim sunduğu kozmetik serumlar kullanmanız daha doğru olur.
      Karışım yapılan her yağı deri emmez. Kozmetikler bunun için formüllenir.
      Ekoorganik sitesi Logona’nın Türkiye temsilcisinin sitesidir.
      http://www.ekoorganik.com/arama.aspx?ara=Logona
      Logona Organik Gül ve Aloe Özlü serisi size uygundur.
      Temizleme sütü, toniği, serumu, göz kremi gece ve gündüz kremleri tüm seride var.
      Aynı sitede , kuru ve kızaran ciltlere sertifikalı bir marka olan “Florame”ın “organic tolerence” serisi de var. Organik Tolerance Kızarıklığa Karşı Bakım serumu 15 ml. Bunu, cildi temizledikten sonra sürüyorsunuz kızaran yerlere. Emildikten sonra da Anti-Aging Kremi uyguluyorsunuz.

      Sabun ve sabunsu içerikli hiç bir şeyi cildinize temizlemek için kullanmayın. Sıcak suyla yıkanmayın. Güneş koruması olmadan dışarı çıkmayın.
      Florame Organik Köpüren Cilt Temizleme Yağı 200ml
      Ardından alkolsüz bir tonikle silin.

      Güneş koruması:
      Organicum SPF 50+ Yüz ve Vücut Koruyucu Güneş Losyonu 125 ml

      sevgiler

      Hangi kozmetik gerçekten organik? Bunun hakkındaki yazıma da göz atabilirsiniz.
      http://aysenuryazici.com/organik-kozmetik-ne-demek/

  2. Merhaba Ayşenur Hanım; Avene cleanance gel ürününü merak ediyordum, Ingredients ile google da ararsanız bulabilirsiniz demiştiniz. İçeriğinde sls göremedim. Fakat yine emin olamadım, http://www.ewg.org/ sitesinde de baktım. Ürüne 5 notu verilmiş. Parfüm içeriği kırmızı işaretlenmişti. Bu üründen çok memnun olan arkadaşlarım olduğu için kullanmakta çok hevesliyim, fakat endişeliyim de… Aşağıda içeriğini de gönderdim size, sizce kullanmamın bir sakıncası var mı, uzun vadede zararlı olabilir mi? Hafif göz makyajını temizlemede kullansam (kapatıcı, rimel gibi) sorun olur mu? Sanırım sizden olumlu bir bildi duymadan kullanamayacağım bunu 🙂
    Ingredients: Avene Thermal Spring Water, Water, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Zinc Coceth Sulfate, Polysorbate 20, Sodium Cocoamphoacetate, Ceteareth 60 Myristyl Glycol, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Disodium EDTA, Fragrance, Glyceryl Laurate, Green 5 (CI 61570), Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Yellow 5 (CI 19140), Zinc Gluconate.

    1. Merhaba,

      İyi bir temizleyici. Yağlı ve akneli cildiniz varsa makyaj ve cilt temizliğinde kullanabilirsiniz. Ama yüz yıkama jelleriyle göz makyajını temizlemeyin. Göz çevresi yüzün en ince yeridir çok çabuk hırpalanır ve kırışır. Göz temizliği için ÖZEL ürün üretilmesinin sebebi budur. Golden Rose’un hem ucuz hem de iyi içerikli göz makyajı temizleyicisi var. Deneyebilirsiniz.
      Sevgiler

  3. Çok teşekkür ederim, artık gönül rahatlığı ile kullanabilirim 🙂 Gözü de aynı jelle temizleme isteği sanırım günlük hayat koşuşturmasında artık tembelliğe dayanıyor. Yoksa çok haklısınız, özel ürün kullanmak en doğrusu, tavsiyenize uyacağım. Sevgi ve saygılarımla …

  4. Bu site halâ geçerlimi temiz kozmetiklere sadece adını yazarak ulasabiliyormuyuz? Öteki çinlilerin eline geçmiiş ya peki bu hâlâ güvenli mi

  5. Tekrardan merabalar ,
    O sayfada ben mi yanlıs aratıyorum acaba aradığım hiç bi ürünü bulamıyorumda. Pastelin moon light aydınlatıcısını . Essencenin eye face far paletini aratıyorum ama çıkmıyor

  6. Bu hafta gratis e kozmatik alışverişe çıkmayı düsünüyorum hiç bi bilgim yok daha evvel kullanmadım. Aydınlatıcı, allıķ, konyür,far paleti, göz kalemi,rimel ve belki bir pudra almayı düşünüyorum önerebileceğiniz temiz içerikli yüzeme zarar vermiycek bu ürünlerden var mı? Yardım ederseniz çok sevinirim. Hemen yarın bayram öncesi alışveriş yapmayı düşünüyorum simdiden çok teşekkür ederim 🙂

    1. Betül hanım Merhaba,
      Keşke resminiz olsaydı (maille atabilirsiniz) yaşınızı da bilmiyorum 🙂
      Gratis’te uzman sizi yönlendirir. Organik içerikli ürün isteyin…Benim bildiğim Gratis’te organik marka makyajda yok. The Balm markası Paraben kullanmıyor ve hayvanlar üzerinde deney yapmıyor ama organik değil bildiğim kadarıyla…
      Yüz saç göz ten renklerinizi bilmediğim için inanın ne önersem abes olacak… Youtube’da Aysenur’la Makyaj Ve Güzellik kanalımda fondöten nasıl sürülür, nasıl seçilir, göz makyajı allık kaç makyajı konularında birçok uygulama videom var izleyebilirsiniz.
      Sevgilerle
      Not: Organik

      1. Organik olmasada nisbeten içerik bakımından kanserojen olmayan bişey almak istiyorum. Saçlarim ve gözlerim kahve gözlerim biraz elaya dönük hatta. Yaşımda 23 her ne kadar genç gösterdiğimi söyleselerde:)
        Dediğim gibi en azında icerik bakımdan en iyisini almak istiyorum.

        1. Tamam, O zaman The Balm’dan alabilirsiniz.
          İçinde ne olduğu belirsiz kozmetikleri almayın. Golden Rose dünyanın en prestijli makyaj markalarınsan biridir. İçeriklerini biliyorum ve fabrikalarını da gezdim. Türk markası olarak gurur duyduğum bir firmadır.
          Golden Rose kiosklarından da seçim yapabilirsiniz.
          Ela gözlerin rengini en güzel vurgulayan renkler kiremit kakao renkleri, fuşya menekşe renkleridir. Deniz rengi farlar, eflatun, nil yeşili de çok yakışır. Ela gözün içerisinde hem bal kahverrengi, hem yeşil, hem bal rengi vardır. Elektrik mavisi kalemler ve sedefli yapıda su gibi olan farlar ela gözü daha parlak kılar.Elbette çok kalın tabaka değil, parmak ucunuzla hafifçe farı sürüp, sonra kalem ve maskarayı uygularsanız doğal durur. Koyu tonlar hem yaşınıza uymaz hem tazeliği gölgeler. Web sitemdeki “Makyajda Profesyonel Renk Kombinleri”, “Allık nasıl seçilir? Nasıl sürülür” , “Doğru Fondöten Nasıl Seçilir” adlı makalede sizin için güzel bilgiler var…
          sevgiler

          1. Çok teşekkür ederim gerçekten?peki essence far paleti bulup atmışsınız sağolun. Ama ben o maddelerden pek anlamıyorum. Zararlı maddeler neler? Ben talk zararlı diye duymuştum bu palet güvenilir mi zararlı mı? Çok teşekkürler ?saygılarımla..

          2. Bu palette de talk var…
            Siz en iyisi Dr Ebru Karpuzoğlu’nun sayfasından zararlıolduğu düşünülen kozmetik içerikler listesine bakın.
            Çok yardımcı bir listedir.
            http://drebru.com/TR/unt/articles/chic-soylenceler/trkozmetik-ve-kimyasallareningredients-worth-avoiding/

            Bunu da okuyunuz:
            http://www.pudra.com/guzellik/makyaj/rujlarda-kullanilan-zararli-kimyasallar-19272.htm

            Sonrasında , içeriklerde bunları tek tek aramaktansa direkt organik sertifikalı makyaj alın.
            Müfettişlerce içeriği onaylı “zararsız” olduğundan içiniz rahat eder…
            sevgiler

  7. Teşekkür ederim.Son bir sorum daha olucak.Nip fab glycolic fix serum ve nivea kuten inci taneleri içerik bakımından nasıl acaba söylediğiniz sayfada çıkmadı çoğu araattiğım. Ben bunlardan birini dermarollur kullandıktan sonra kullanmayı düşünüyorum. İçlerinde hidrolorik asit ( doğru yazdıysam:) bulundurduklarını duyduğum için kullanmak istedim. İçerikleri temiz mi? Temizlerse hangisini dermarollurdan sonra kullanmalıýım sizce?

    1. Dediğim gibi yaparsanız, yani ürün ismini yazıp beraberinde ingredients yazarsanız içerik çıkar.
      Tüm kozmetikleri bir sayfa abulmak mümkün değil…
      https://www.nipandfab.com/glycolic-fix-serum

      Dermaroller sonrası bunu kullanamazsınız yüzünüz sızlar içeriği m,inik delikler açılmış bir cilde değil, krem altına her gün kullanmaya uygun.
      Sizden ricam lütfen dermaroller kullanımı hakkında yazdığım yazıya bakın…Ana sayfadan bulabilirsiniz. Tüm detaylar orada yazılı.
      Hiyalüronik asitle ilgili makaleyi de ana sayfadan arama yerinme yazarak bakabilirsiniz.
      En yüksek hyalüronik asit içerikli ve dermaroller sonrası kullanabileceğiniz serumlardan biri Cyrene firmasının “cyrene epidermal matrix age defying serum ” ürünüdür.
      Hyalüronik asit Cilt bakımının Jokeridir yazıma göz atın lütfen…
      Sizi yönlendirir.

    1. Evet talk pek güvenilir bir madde değil (bence) Bunun hakkındaki yazımı “Kullanmakta Olduğum Cilt Bakım Ürünleri” sayfasında okuyabilirsiniz.
      sevgiler

  8. Saolun gerçekten cok teşekür ederim . Peki bu dermaroller sonrası şu ürünü önerdiniz ya Cyrene firmasının cyrene epidermal matrix age defying serum ben bunu nerden temin edebilirim daha evvel duymamıstım çünkü. Tesekkür ederim.

  9. Iyigunler aysenur hanım sizi takdir ederek takip ediyorum:) .. Dermoskin urunleri hakkinda bilginiz var mı? hyaluronic asitli ve vitamin destekli bir seruma ufak ufak baslama ihtiyaci duyacagimi hissettigim icin temiz icerikli uygun fiyatli dermokozmetik markasi ararken bu dermaskin active serumu buldum bilginiz var ise bana yardimci olur musunuz yada uygun fiyatlı baska bir hyaluronik asit serumu onerir misiniz … Yasim27 makyaj yapmiyorum ,cilt sorunum yok ama aşırı stresli bir donem geciriyor olmamdan dolayi metabolik ve cilt açısından hırpalanmış hissediyorum.sadece hafif minik lekeler var ama onun icin bir dahaki kış profesyonel yardim alacagim su an alacak vaktim yok malesef :(.temizligime dikkat ediyorum 6 yildir gunes kremini duzenli kullaniyorum faydasini da gördüm lekelerim cok eskiydi cunki 🙂 arada ek minik bakimlar yapiyorum 🙂 simdiden teşekkür ederim ..

    1. Merhaba Merve Hanım,
      27 yaş hormonal gelişimin tamamlandığı ve deri altında yaş almanın başladığı yaş.
      Deri altı yaşlanmanın yüzeydeki etkilerini 4-5 yıl sonra görmeye başlayacaksınız. Onun için antiaging denilen “yaş almaya karşı duran” ürünleri kullanmaya başlamanız hem geleceğe yatırım olur hem de hırpalanmayı hep ötelersiniz. Çok isabetli düşünmüşsünüz bir seruma başlayın.
      Bu yazıdan detay bakabilirsiniz
      http://aysenuryazici.com/kozmetik-ve-guzellik-2/antiaging-ne/
      Dermoskin Yaşlanma Karşıtı Active Face Serum içeriğinde hem küçük molekül ağırlıklı hyalüronik asit, hem C vitamini hem de B5 ve C vitaminleri var. Antiaging işlem yapacak bir içerik.
      Lekelenmeye müsait bir cildiniz varsa C vitamini niacinamide gibi ton da düzenleyici içerikler de içeren serum kullanırsanız Mart ayında UV ışınları dik gelmeye başlayana kadar cilt renginizde de düzenlenme sağlamış olursunuz.
      sevgiler

  10. merhaba Ayşegül Hanım,

    önerdiğin ürün içeriği sitesinde aradığım ürünü bulamıyorum. Bu yazı 2013 de yayınlanmış en son yorum 2017 de ben size 2022 de rastladım 🙂 cosdna dan bakmaya devam ediyordum ki yazınızı okuyunca üzüldüm. incidecoder diye bir site daha var ürün içerikleri hakkında açıklayıcı bilgiler veriyor. bu site ile ilgli görüşlerinizi öğrenebilir miyim? Ya da farklı bir site öneriniz var mı önerdiğinizin dışında.

    1. Neslihan hanım 2012’de İmmunonog dr Ebru Karpuzoğlu’nun yayınladığı sayfa hala geçerliğini sürdürüyor
      https://drebru.com/TR/unt/articles/chic-soylenceler/trkozmetk-erklern-kefedyoruz/
      Tek tek neden güvenilmesi veya güvenilmemesi gerektiğini de açıklıyor
      https://drebru.com/TR/unt/articles/chic-soylenceler/trkozmetk-erklern-kefedyoruz/
      Tarih önemli değil.
      Çünkü bunlar bağımsız analiz siteleri yanı bir firma veya ilaç grubuna ait değiller.
      Sayfa altında BİLGİ SAHİBİ OLMAK İÇİN KULLANILABİLECEK DİĞER WEBSAYFALARI paragrafı var oraya da bakın.
      Ben genelde ewg’den bakıyorum. Incidecoder de fena değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Yazılar
Afalina Bozkurtlar Buart