Kemoterapi Görenler Cilt Ve Vücut Bakımı

Yüzyılın vebası “kanser” kulağa hiç de hoş gelmeyen bir sözcük. Beslenmemizdeki sentetik katkılardan, gıdalardaki koruyuculardan, yaşamın artan stres faktöründen tutun da plastik şişelerde tükettiğimiz içme sularına kadar binlerce suçlu bulabiliriz.
Bazılarımız geçmişte bu sevimsiz hastalıklarla savaşmak zorunda kalmış, halen savaşanlar da olabilir. Bağışıklık sisteminin hassas olduğu bu hastalıkla mücadele edenlere bir not düşmek, yol işaret etmek için bu yazıyı kaleme almak zorunda hissettim kendimi. Dilerim faydam olur ve bakımınızda seçeceğiniz ürünleri içiniz rahat seçmenize yardımcı olabilirim.

Bedeninizin savunma sistemine yabancı gelebilecek her türlü kimyasal ve yapay katkıdan uzak durmanız gerektiği için kozmetik seçiminde de organik sertifikalı olan kozmetiklerden kullanmanızı tavsiye ederim. Organik sertifikası olan kozmetikler uluslar arası kurum müfettişleri tarafından içeriklerinin temiz olduğu onaylanmış; içerikte sentetik, vücuda yabancı, zararlı kimyasal madde kuşkusu kalmamış kozmetiklerdir.
Organik sertifikalar neleri içerir, sertifika çeşitleri nedir bu yazımdan detay bakabilirsiniz.
Bazı firmalar ise kullandıkları içerikleri “Skin Cancer Foundation” tarafından onaylıdır. Mesela (listeden de göreceksiniz) Strivectin, Jane Iradele, Physicians Formula, Alba Botanica ve DDF’in bazı ürünlerinde bu onay damgasını görebilirsiniz.
Hangi firmanın onaylı ürünü olduğunu kurumun sayfasından araştırabilirsiniz. Buraya tıklayınız.
organik kozmetikler

Neden her kozmetik size uygun değildir?
1- ) Kozmetiklerde bazı katkılar östrojen salgısını tetikler veya östrojen gibi hareket ederler. Paraben bunlardan sadece biridir.
Bazı kanser hücreleri büyümek için östrojene ihtiyaç duyarlar. Organik sertifikası olan kozmetiklerde bu sakınca olmaz. Gönlünüz rahat kullanabilirsiniz.
2- ) Kimyasal katkılardan bazıları vücudun ekstra yorulmasına sebebiyet verir. Bunlardan uzak durmanın yolu ya saf esansiyel yağ karışımları kullanmaktır yahut organik sertifikalı ürün seçmektir.
Hangi cilt sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz?
Kemoterapi deride kuruluk ve pullanma yapabilir, kıllarda, kirpik, kaş ve saçlarda zayıflama görülebiliyor. Endişelenmeyin. Tedavi bitip vücudunuz normal ritmine döndüğünde hepsi sağlıklı yapılarına dönecek. Kurulukla baş edebilir, cilt bakımınızı yapabilir ve makyaj kullanmaya devam edebilirsiniz. Organik sertifika sizin garantinizdir.
Makyaj ürünlerinde de mineral, katkısız, organik içerikli bir çok marka seçeneğiniz var.
Evinizde oda kokusu, wc kokulandırıcıları, çamaşır suyu, çubuklu oda kokusu gibi kimyasal ortam zehirlerinden kullanmamanızı tavsiye ederim. Giysilerinizi de kimyasal dolu çamaşır deterjanlarıyla değil, toz matik sabunla yıkamanızı öneririm.
Tüm geceyi üzerinde geçirdiğiniz yastık kılıfları, çarşaf, havlu gibi cildinize temas eden kumaşların kimyasal deposu olmamasını seçmek elinizde…

• Cilt bakımınızda temizlik için ya misel su kullanın ya sütle temizleyin. Sonra nemlendiricinizi sürün. Organik 30 SPF korumasını yaz kış ihmal etmeyin.
• SLS ve SLES içermeyen şampuanlarla saçı ve vücudu temizleyin.
• Her gün vücut sütü, her banyodan sonra vücudun kaybettiği nemini üst tabakalarda yükleyecek olan vücut yağlarından destek alın.
Argan, tatlı badem yağı, hindistancevizi yağı, karite (shea butter), kakao yağı kuruyan cildin hem yumuşak kalmasına yardım edecek hem de su kaybını minimumda tutacaktır.
Bu yağları vücudu havluyla kurulamadan uygulayın. Daha derine nem tutunacaktır.
• Vücut derinizi çizebilecek, hırpalayacak kıllı fırçalar ve sert lifler kullanmayın. Yumuşak doğal iplikle dokunmuş el örgüsü lifler kullanabilirsiniz.
Vücut peelingi haftada 2 kez banyo bittiğinde kullanabilirsiniz. İnce partiküllü olanlardan seçin.Sert granüllerden kaçının.
• Manikür ve pedikür yaparken tırnak etleri kesmeyin, kestirmeyin. Sıcak suda 5 dak bekletilmiş ellerde tırnak çevresine etini yumuşatan yağlardan sürüp, tahta çubukla nazikçe itin. Kalın etler varsa bir tırnak fırçasıyla fırçalayın. El kreminizi sürün. Paraben, toluen, formaldehit, reçine ve fenoksietanol içermeyen doğal ojeler kullanın. Çoğu firma artık bu zehirlerden kullanmadığını açıkladı.
• Topuksuz, rahat ve yumuşak derili ayakkabılar tercih edin. Sentetik deri kullanmayın.
• Gündüzleri güneşten korunmak için SPF içerikli koruyucular kullansanız bile şapka ve gözlükle de mutlaka korunun.
• Organik deodorantlardan kullanın. Gazlı-sprey deo kullanmayın. Kendi deodorantınızı evde de yapabilirsiniz Videoya tıklayınız.

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Yazılar
Afalina Bozkurtlar Buart