Makyajı Hemen Parlayan Ve Yağlanmadan Şikayetçi olanlar

Parlama, gün içinde hayati fonksiyonlarını sürdüren cildin, yağ ve ter salgılayarak koruyucu tabakasını diri tutma çabasıdır. Doğru bakım yaparsanız cilt yağ salgısını dengede tutar. Elbette hormonal bazı sorunlar da yağlanmayı tetiklediğinden eğer cildinizde ani yağlanma ve parlama başladıysa kozmetiklerinizin cildinize uygun olup olmadığını gözden geçirin ve PCOS gibi bir rahatsızlığınız varsa bu da yağlanmayı tetikler mutlaka bir iç salgı uzmanına da görünmeniz gerekir.

Cilt tipi ne olur ise olsun, hormonal sebeplerden, stresin attığı durumlarda, klima, ısı, güneş gibi dış etkenlerden dolayı gün içinde parlama daha çoğalabilir. Yazın, parlama UV ile tetiklenen yağ salgısı sebebiyle daha da artar. Normaldir! Sürekli kullanılan bazı ilaçlar cilt kuru bile olsa T bölgesinde yağlanmanın sebebi olabilir.



Neden T hattında parlama yoğun?
Çünkü T bölgesi yüzün en kalın cildidir ve burada çok daha fazla yağ salgı bezi vardır.

Ciltte Yağlanmayı Nasıl Minimumda Tutarız?

1-Cilt tipine uygun olmayan ve/veya deterjan dediğimiz kazıyıcı ve yağ bezlerini tahrik eden temizleyicilerle cildi temizlemeyin. Yumuşak içerikli (sabun ve sentetik köpük SLS içermeyen) temizleyici ile temizleyip cilt tipine uygun bir tonikle toniklemek şarttır. Cildinize uygun olmayan kozmetikler yağlanmayı ve parlamayı artırır. Karma cilde yağlı cilt ürünü kullanmak gibi…

2- Yağ dengeleyici nemlendiricinizi kullanmadan asla “direkt” pudra sürmemeli. Pudra yağı emdiği için cilt yenisini salgılamak için harekete geçecektir. Nemlendiricisiz pudra, parlamaya zemin hazırlar. Jane Iradele’in Absence Oil Control Primer’ı gibi hem nemlendirici hem yağ salgısını emerek cildi mat tutan makyaj bazları çok iyi sonuçlar verir.

3 – Yağ emici kâğıt mendiller çok pratiktir, makyaj üzerinden bile parlamayı alır, 2-3 saat rahat edersiniz.

4 – Parlamayı matlaştırmak için kullanılan pudraların burun üzerinde tabaka oluşturmaması için “yağlanmayı önleyici” özellikli mineral pudralar seçilmesi makyajın eskimesini, kalınlaşmasını engeller.

5 – Haftalık bakımda gözenek küçültücü maske ve serumlardan T böylesine uygulamak zamanla gözenekleri rahatlatacağından parlamayı da minimuma indirir.

6 – Adet zamanı yağ salgısında artış olduğundan hiç parlamayan T bölgesi birden gözünüze yağlı görünebilir. Sadece bu özel haftada kullanmak üzere yağlı cilt maskelerinden T bölgesine uygulamak sizi gün içinde rahatlatacakır.

Parlayan makyaja ne yapılabilir?

Makyaj parlıyorsa, cilt bakımının bir yerinde yanlış yapıyorsunuz demektir. Genelde karma ve yağlı ciltler gün içinde parlamadan şikâyet etseler de “yanlış” yahut “eksik” bakım yapan çoğu normal ve kuru ciltli kişilerin de T bölgesinde parlama oluşur. Bu, cildin kendini savunmasıdır!

Parlamayı önlemenin anahtarı, günlük cilt bakımını doğru yerine getirmektir. Cilt tipinize uygun jel ve tonikle sabah akşam cildi temizlemeniz ve dengeleyici krem sürmeniz parlamayı dengelemenin ilk şartı. Böylece her makyaj yaptığınızda yağlı bir T bölgesiyle savaşmaktan kurtulursunuz.

• Makyaja başlamadan cildin temiz olması şarttır. Cildiniz karma veya yağlı ise temizlikten sonra sıkılaştırıcı bir tonikle cildi silerseniz yağ salgısı kısıtlanacak, parlama azalacaktır. Niacinamide içerikli serumları düzenli kullanarak yağı da zamanla kontrol edersiniz. Hem de gözenek boyutunun ufalmasına yardım eder.

Niacinamide + Çinko içeren serumlar

• Tonik buzdolabından çıkmışsa daha kuvvetli gözenek sıkılaştırıcı iş görecektir.

• Yağlı / karma ciltlerin makyajdan önce yağ dengeleyici bir serum kullanmaları fondötenin uzun süre mat kalmasını sağlayacaktır. Üzerine su bazlı yağsız bir nemlendirici uyguladıktan sonra makyaja geçin.

• Pudralı ve su bazlı fondötenler veya toz mineral fondötenler parlamaya birebirdir! Yağlı, petrol türevli makyaj malzemesi kullanmayın.

• Yağlanmayı tetiklememek için ürünleri parmaklarla değil fırçayla veya süngerle uygulayın.

• Aydınlatıcılar, ışıltılı pudralar highlighter’ler yüzeydeki parlamayı ışık oyunu ile daha da belirgin yapar. Işıldayan ürünlerden kaçının.

• Makyaj bittiğinde sabitleyici spreyleri kullanın. Kalıcılığı artırır ve ten makyajını sabitler. Nemlendirme burada anahtar iştir. İyi nemlendirilmiş ciltte parlama olmaz.

• Yağ ve su dengesini sağlamak için çok iyi su tüketmeniz gerektiğini unutmayın ve yağlı yiyecekler abur cubur tüketmemenizi tavsiye ederim • Yağ emici mendiller makyaj üzerinden yağı beş saniyede emerek size gün içinde mat bir ten sun

Total
0
Shares
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Yazılar
Afalina Bozkurtlar Buart