Kıvırcık Saç Şekillendirme Metodu

Kabul edilmesi gereken Gerçekler:

  • Benim saçlarım kıvırcık ve diğer saçlardan daha çabuk kırılan bir saç. Kendi doğal yağı uçlara kadar varamayan saçıma sürekli nem yükleyen ürünler seçmeliyim ve zarar verici işlemlerden uzak durmalıyım. Yoksa yapağıya döner.
  • Bu nedenle bakım ürünlerimi mümkün olduğunca bitkisel temelli olanlardan seçmeliyim. Yani yapay silikon, paraben, alkol, sülfat içermemeli.
  • Yıkama ve kurutma alışkanlıklarımı gözden geçirmeliyim. Bazı basit uygulamalar farkı yaratır ve çok şey değiştirir.
  • İşkence aletleri olan: Sık dişli taraklar, fırçalar, ısıyla düzleştirme aletleri, metal uçlu saç lastiklerinden uzak duracağım. Ve saç kurutma makinemi düşük ısı ayarında kullanacağım.

    YIKAMA
    Duşun altında saçları yıkamadan önce suyun saçların üzerinden akmasına izin verin. Kafa derinizde suyu hissedin. Bu buklelerin şeklini saça hatırlatır. Bir ceviz büyüklüğünde şampuanı alın, parmak uçlarınızla saçlı deriye masaj yapın. Önce şakaklar, ense ve kafanın üstüne şampuanı parmaklarınızla dairesel hareketlerle yayın. Saçlı deride şampuanı köpürtün, saçın telleriyle ilgilenmeyin.
    BAKIM
    Avucunuza saç kremini bolca alın. Saç telleri boyunca yayın. Saç tutamlarını avuçlarınız arasında nazikçe yoğurun. Saç tellerinin iyice bu kremi emmesi gerek. Saçlarınız parmaklarınızın arasından yosun gibi kaymalı. Şimdi ya parmaklarınızı ya iri dişli bir tarağı kullanarak saçları açın. Bu aşamada bukleler kendi kendine oluşmaya başlayacaktır. Tarama işlem bittikten sonra başınızı aşağı tutarak avuçlarınızın içinde saçları yukarı doğru mıncıklayabilirsiniz. Sonra da durulayınız. İngilizler bu tekniğe “ scrunching” , Fransızlar akordeon diyor. (Yani yukarı, saçların köküne doğru saçı avuçla mıncıklamak)
    KURUTMA
    Saçları asla havluyla ovalayarak kurulamayın. İpek bir kumaş gibi düşünün. Baş aşağı, havluyla nazikçe tampon hareketlerle suyunu alın. Mikro-Fiber havlular bu konuda süperdir! Bir tane edinin. Suyu birkaç dakika içinde emer saç neredeyse kuru hale gelir.
    ŞEKİLLENDİRME
    Her zaman baş aşağı 🙂 nemlendirici bakım serumunu veya durulanmayan bakım ürününüzü akordeon tekniğiyle sürün. Kurutma makinesini hafif üflemede ve vigo ile kullanın.
    Bu teknikle bukleler belirgin, canlı, bozulmadan ve düzen içerisinde iki gün kalacaktır.
    Öneri ürünler:
    (The Body Shop Tahta Tarak, Ogx Quenching Coconut Curls Conditioner, John Frieda Frizz Ease Dream Curls Conditioner, LOREAL Curl Contour Kıvırcık ve Dalgalı Saçlar İçin Bukle Belirginleştirici Şampuan )
Total
0
Shares
0 Yorum
  1. 47 yaşındayım karma ve temelde sorunsuz ama biraz bazı bölgeleri hassas bir cildim var ve sanırım göz çevremi biraz ihmal ettim. Bunun sebebi bugüne kadar yapılan testlerde göz çevremin yaşımın on yıl gerisinde ve iyi durumda olduğunu söyleyen güzellik uzmanlarının bende yarattığı rahatlama etkisi olsa gerek. Ancak bu yıl artık göz altlarımda hareketlenme başladı ve ben yaptığım araştırmalar sonucu artık dermakozmetik ürünleri kullanmam gerektiği kanısına vardım ancak hangisinin bana en uygun olacağını ve hangisini bu anlamda gönül rahatlığıyla satın alabileceğimi kestirmekte zorlanıyorum. Bana özel değerli önerileriniz olursa okumaktan keyif duyacağım. Sevgiler Feyza 🙂

    1. Merhaba,
      Yaş almaya 26 yaş civarı başlıyoruz ama izlerin yüzeyde görünmesi için alttaki yorgunluğun üzerinden biraz daha zaman geçmesi gerekiyor.
      Genetik yapı her zaman etkilidir ama zamana karşı koyamayan metabolizmamız + dış etkenler kırışıkların temelini derinleştirir.
      Size çok yardımcı olacağını düşündüğüm 40’lı yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalı başlıklı yazıma göz atmanızı rica ediyorum.

      http://aysenuryazici.com/kozmetik-ve-guzellik-2/kirkli-yaslarda-cilt-bakimi-nasil-olmali/

      Göz çevresinin kırışmasını önlemeye çalışmak; kırışmış olanı düzeltmeye çalışmaktan çok daha kolaydır.
      Bu sebeple bakımınızı disiplinle, aksatmadan yapmanızı ve sabretmenizi rica ediyorum.

      Tavsiyem:
      Shisiedo Benefiance Pure Retinol Express Smoothing Eye Mask => Bu maskeler gerçekten acil durum kurtarıcısı ve kısa zamanda sizi şaşırtacak sonuçlar veriyor.
      Pakette 12 maske var ve 3 günde bir, bu maskeyi gece göz çevresine uygulayın. 1,5 aylık maskeniz var yani içinde 🙂
      15-20 dak tutun. Pedleri atın. Kalan sıvıyı yedirin. Uyuyun.

      Bu maskeyi kullanmadığınız günler, sabah ve akşam StriVectin-Ar Advanced Retinol Eye Treatment VEYA NeoStrata Bionic Eye Cream Plus uygulayın.
      Göz makyajınızı sabunla veya yüz yıkama jeliyle çıkartmayın.
      Bu bölge için özel üretilmiş temizleyiciler kullanın.

      Birbuçuk 2 ay sonra göz çevreniz çok daha az çizgili, daha diri ve kırışıksız olacaktır.
      Devamında lütfen gözlükle UV ışınlarından hırpalanmasını Mart-Ekim ayları arasında engelleyin.

      40 lı yaşlarda retinollü ürünler kullanmak iyi bir seçimdir.

      Sevgilerle.
      Ayşenur Yazıcı

  2. Merhaba ben 19 yasindayim kendimi bildim bileli gozalti morluklarim var bu bir kac senedir egitimimden dolayi daha da arttigini fark ettim yasim ilerledikce daha kotu olmasindan korkuyorum. Cok Kuru bir cildim var ve esmerim aslinda yanaklarim daha acik yuzumun kalan yerlerine gore bu yuzdendir ki gozaltlarim daha da belirgin oluyor. Lutfen bana yardimci olun neler kullanabilirim ? Simdiden tesekkur ederim ?

    1. Merhaba Emine Hanım,
      Yukarıdaki yazıda oldukça ayrıntılı anlattım bir daha tekrar etmeyeyim ama genetik yatkınlıkla olan morluklar, yaşam şeklimize gösterdiğimiz özenle daha koyu veya daha iyi duruma gelirler..
      Yorgunluk morluğu (dolaşımın bozulması) artırır. 🙁
      Sabah ve akşam morluk oluşmasına karşı duracak kreminizi sürün => Auriga Cernor XO Cream
      Kapatıcı olarak gündüzleri üzerine Salmon Dark circle Concealer Skinfood No2 kullanabilirsiniz.
      Uygulama videolarını izleyiniz lütfen:
      https://www.youtube.com/watch?v=uUWpq-mJfuE

      Kuru cildiniz varsa, doğru cilt bakımı yapmıyorsunuz demektir. Sabunla asla yüzü yıkamayın. İçeriğinde sentetik köpürtücüler olmayan Himalaya temizleme jeli gibi bir jelle yüzü köpürtüp durulayın. Ardından kuruluğunu giderecek bir hafif nemlendirici sürün. Himalaya Besleyici Cilt Kremi gibi.
      Her ikisini de Gratis’lerde bulabilirsiniz ve fiyatları da makuldür.
      sevgilerle
      Geçmiş olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Yazılar
Afalina Bozkurtlar Buart