Temizlik Maddeleri Kanser Yapar mı ?

Hastalığımın psikolojide adı obsesif kompulsif bozuklukmuş.
Bir cins takıntı yani. aslında ben annemden ne gördüysem öyle yapıyorum. Ama kızımın ve eşimin beni sürükleyerek doktora götürmelerinin sebebi, ellerimde ve ayak bileklerimde baş gösteren yaralar ve nefes almakta çektiğim güçlüktü.

Durmadan bir şeyleri temizlemem ve yıkamam yüzündenmiş. Cilt doktoru merhemler verip beni psikiyatri bölümüne sevk ettiğinde acayip kırıldım. Bir kadının en önemli özelliğinin temizliği olduğuna inanarak büyüdüm. ellerimi annem günde yirmi kez yıkatırdı. tamam, evlendiğimde bu temizlik işini, hele çocuklar doğduktan sonra abarttığımı biliyorum ama etrafa bir sorun, benim evime giren herkesin söylediği ilk cümle “pırıl pırıl mis gibi bir ev” dir.

Çocuklar evdeki çamaşır suyunun keskin kokusundan rahatsız olunca, çiçek kokulu olanlarından aldım.
Doktorumun teşhisine göre, lavaboları ovduğum amonyaklı ovma tozlarına, mobilyaları parlatmak için kullandığım sprey cilalara, fırını temizlemek için sıktığım köpüklere, bulaşık yıkarken kullandığım kuvvetli yağ çözücülere, çarşafları ağartmak için deterjana ilave ettiğim beyazlatıcılara veda etmezsem sağlığım daha kötüye gidebilirmiş!

Bunu eşimle görüşerek uydurduğuna, beni temizlik hastalığımdan kurtarmak için yaptığı seanslar etkili olmadığından, tehdit gibi bahane ettiğine adım gibi eminim.
Yok, günlük yaşamda kullandığım ürünler 55.000 den fazla kimyasal çeşidi içeriyormuş, yok dezenfekte etmede kullandığım temizlik maddelerinde uçucu bazı kimyasallar varmış. Solumak çok tehlikeliymiş.
Efendim, deriden ve nefes aldığımda akciğerimden emilen kresol denen madde çok tehlikeliymiş… Kresol denen şu meret karaciğer, böbrek, akciğer, pankreas ve dalakta hasara neden olabilirmiş.
En fenası da, merkezi sinir sistemini etkileyerek depresyon, sinirlilik ve hiperaktiviteye de yol açabiliyormuş. Aman tanrım, demek anneannemin bundan dolayı temizlik yaptıkça daha da temizleyesi geliyordu!

Evimizde mikrop kalmasın diye kullandığımız bazı yer silme sularında ve çamaşıra kattığımız beyazlatıcılarda fenol, etanol, formaldehit, amonyak ve klor gibi kanserojen maddeler de olabilirmiş…

Bir kova sıcak suya yarım bardak boraks da aynı işi görüyormuş. Miş de miş… Tabii ben tıp dilinden pek bir şey anlamıyorum diye yabancı kelimeler kullanıp duruyor.
İçim katıldı artık. Seans bitti eve geldim çocuklar gelmeden bol çamaşır suyuyla eşiği banyoları sildim. Lavaboları ovdum rahatladım. İçime de bir kuşku düşmedi değil!

Dünya üzerinde üç milyar kadın bu temizlik maddeleriyle her gün temasta onların da kanser olma riski yok mu?
Milyonlarca temizlik ürünü markası var. Hepsi kanser yapıyorsa niye kanser yapmayanından üretmiyorlar? Ee, neyle temizleyeceğiz kirleri?
Kafam allak bullaktı. Uzmanını bana bulup en doğruyu öğrenebileceğim yeri aradım, temizlik malzemelerinden gerçekten kanserojen olanlarını öğrenmek istediğimi söyledim.

Satın alırken içeriğini mutlaka okumalıymışız! Ovarak temizlemede kullandığımız tozların neredeyse tamamı, beyazlatıcı ve leke çıkarıcı etkisi olan klorlu çamaşır suyu içeriyormuş. Toz halindeki klor, suyla karıştığında, göz, burun, boğaz ve ciğerler için tahriş edici olabilen klor gazını oluşturuyormuş, bu da kanserojen.

Ev temizliğinde kullanılan ürünlerde çeşit çeşit zehirli kimyasal maddeler varmış! Bu ürünlerin çoğu doğrudan kanalizasyona akıp, su sistemlerimize karışıyormuş.

Bu kimyasallar, yiyip içtiklerimizle de vücudumuza depolanıyor ve “fazla yüklenme” olduğunda zehirlemeye başlıyor, çeşitli hastalıklara yol açıyormuş! Kronik yorgunluk sendromu, deri hastalıkları, alerjiler, karaciğer sorunları, lenf kanseri gibi…
(tanrım! ondan demek bu kadar çok lenf kanseri var çevremde!!)
Ekolojik araştırmalar ve doktorlardan toplanan bilgileri kızcağız bana anlattıkça tüylerim diken diken oluyor, bir yandan da evi temizlemezsem kendimi ne kadar kötü hissedeceğimi kestirmeye çalışıyordum. “Peki, zararsız temizlik malzemesi yok mu?” diye sordum. Olmaz olur mu dedi.

Çamaşır sodasının klorsuz olanını kullanın hanımefendi dedi. Yağların, kirin, pek çok petrol ürününün etkin temizleyicisidir. Aynı zamanda su yumuşatıcı ve sabun köpürtücü özellikleri de bulunur.

Ovma kremi olarak 1 bardak karbonata iki kaşık boraks karıştırıp kullanabilirsiniz. Bu karışım banyodaki her şeyi temizlemek için kullanılabilir.

Banyo yerlerini temizlemek için; 4 litre sıcak suya 1 çorba kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı boraks, iki kaşık çamaşır sodası, yağ parçalayıcı özelliğinden dolayı yarım bardak sirke ve arapsabunu ekleyin yerleri sileceğiniz sağlıklı bir temizleyici elde edersiniz!

Mesela “mobilya cilalarının, özellikle sprey olanları kullanırken çıkan gazların solunması ya da yutulması ciddi bir tehlike” dedi.
Çoğunun yapımında zehirler, insan için kanser yapıcı olduğundan şüphelenilen fenol kullanılırmış. Ürün alırken içinde ne olduğuna bakın ve bu maddeler varsa kullanmayın dedi. Fenol deriye temas ederse, şişme, soyulma, kurdeşen ya da sivilceler oluşturabilirmiş. Dâhili olarak çok az miktarda bile alınması dolaşım sistemin çökertirmiş!…
Soğuk ter, koma ve ölüme neden olabilir dedi. Mobilya ve yer cilalarında çok zehirli nitrobenzen, akrilonitril, amonyak, deterjan, yapay kokular ve nafta de olabilirmiş…

Aman Allah’ım! doktor haklıymış. yarından tezi yok kendi deterjanımı kendim yapacağım… hadi ben bunları detaylarıyla öğrendim, ya diğer kadınlar? kendilerini, sevdiklerini hatta gelecekteki torunlarını zehirlediklerin nasıl farkında olacaklar?
Temizlik ürünlerinin zehirli olanlarının üzerinde “her şeyi mahvediyorsunuz” diye yazmıyor ki?

Üstelik kendi neslini para için öldüren bir suçlu olarak tarihe kazılacaklarını bile bile…

14.08.2009 (andrea and) Temizlik hastası bir akrabanın günlüğünden…

Total
2
Shares
2 Yorum
  1. Sevgili Aysegul,
    Sizden ricam evinizde kullandiginiz temizlik urunleri ile ilgili bilgi vermeniz..
    Esenlikler

    1. Merhaba,
      Yazıda anlattığım gibi Ersağ’dan bazılarını sipariş veriyorum.Fiyatları çok makul
      Bazen de Sonett markasından alıyorum.
      Siteleri ekoorganik.com
      Evde kedim de olduğundan yer silme suyu anlıyorum (hepsinde bol kimyasal var hayvanları da egzama yapıyor zamanla) 1 çorba kaşığı Karbonat, bir çorba kaşığı boraks ve 500 gr arapsabununu bulamaç gibi yapıp yer gök duvar fayans bununla siliyorum.Bulaşıklar dahil. Pırıl pırıl oluyor.
      Detaylı bilgi zehirsizev.com sitesinde… ev yapımı çamaşır deterjanı bulaşık deterjanı için göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Yazılar
Afalina Bozkurtlar Buart