Kimyasalsız ev kokusunu evde kendiniz yapmak için videoya tıklayınız
Kafanızı çok sık kaşıyorsanız, kızarıklık varsa, pullanma, kepek gibi döküntü başladıysa, elinize pürüzler geliyor ve saçlar daha cansız, daha sık dökülür hale geldiyse bir dermatologa görünmeniz gerekiyor! Büyük ihtimalle saçlı deride seboreik dermatit (yağlı egzama) sorununuz olabilir…
Kafa derisinde saç kökleri bir örtü oluşturduğundan yağlanma deri üzerinde yüzde olan dermatiten daha net birikebiliyor.
Yüzünüzde, cildinizde egzama veya dermatit varsa buraya tıklayarak neler yapabileceğinizi okuyunuz. Seboreik dermatit de bir tür egzamadır.
Dermatitin sebebi nedir diye sorarsanız değişik tezler var.
1- Mesela “aşırı yağlanma” ve “hızlı yenilenme” sebebiyle bu kepeklenme ve kabuklanmanın olduğu, mantar hastalığına benzer bir gelişme gösterdiği söyleniyor.
2- Derinin bir şekilde bazı maddelere ve kimyasal temaslara verdiği tepki olarak görünen bu sorun; mantarın da gelişmesiyle beraber farklı bir rahatsızlık yaratıyor. Saçlı derinin sürekli kapalı kaldığı durumlarda (Aşçılar, sürekli şapka takanlar,eşarp vb) saçlı deride mantar gelişimi daha sık oluşuyor.
3 – Kortizonlu tedaviler zamanla deride incelme gibi yan etkiler de yaptığından bitkisel çözümlerle sistemli tedavi daha çok tercih ediliyor.
Aşırı stresli kişilerde, uykusuzluk çekenlerde, çok yorulan ve başka bedensel sorunlarla da uğraşan kişilerde daha sık görülüyor…
Deterjanlarla ve kimyasallarla çok fazla teması olanlarda sık görülse de hala sebebi NET olarak bilinmeyen deri sorunlarından biri olarak karşımızda duruyor. Dermatitin alevlendiği dönemler ve yatıştığı dönemler olacaktır. Kesin olarak yok eden bir yöntemden henüz bahsedilemiyor. Ancak kontrol altında tutabiliyoruz.
4 – Hamilelik veya menopoz gibi hormonal değişimler de salgıları değiştirtir. Bağışıklık sistemiyle ilgili bir sorunda olabilir. D vitamini eksikliği, besin alerjisi gibi alt başlıklar da bu sorunun temelini oluşturabilir. Bir iç salgılar uzmanına danışın sizi yönlendirecektir.
Egzama, dermatit gibi hasar yapan milyonlarca madde olduğunu belirleyen Avrupa dermatologlar ve kozmetologlar birliği başkanı Dr Erçin Özüntürk bakın ne diyor:
“1982 yılında, deride egzama yapan maddeleri akademik bir çalışma için araştırırken, deride egzama, dermatit gibi hasar yapan 2,3 milyon civarı madde olduğunu belirledim. Her sene bu maddelere yaklaşık 300 bin yeni madde ekleniyor.” Aradan geçen 35 yılı da hesaba katarsak şu an, (2017 yılında) cildinizin tepki verip savaş açacağı yabancı madde sayısı yaklaşık 12 milyon civarında!
Kısacası şöyle izah edelim: Derimiz her gün yeni maddelerle karşı karşıya geliyor ve tanımadığı maddelere tepkiler verirken bazılarımız egzama veya dermatit oluyoruz.”
Mantara karşı etkili çayağacı ( tea tree oil) meyankökü, ardıç katranı, paçuli, kozmetiklerde bitkisel çözüm sunan iki onarıcı, yatıştırıcı madde. Ayrıca şampuanlardaki Zink pyrition, climbazole gibi etken maddelerle de yatışma sağlanabiliyor.
Tepki verme riskini en aza indirmek için, dermatitli kafa derisine, içeriğinde sodium laureth sulfate ve sodium lauryl sulfate adlı kimyasal köpürtücüler olan şampuanlar kullanmamanızı öneririm. Bu kimyasal köpürtücünün kronik deri duyarlılığını artırabildiği ve tahrişe sebep olabileceği belirtiliyor. Bkz: Kozmetik info
ÖNEMLİ NOT: Hanımlarla yüzlerce yazışmamız oluyor. Memnun kalanlar kalmayanlar derken Türkü hanımla onun keşfini bu sayfada yayınlamam şart oldu. Saçlı derideki dermatit için bulduğu şampuanı gösterdi. Baktım Davines Purifying Shampoo içeriğinde ne var diye …. Şampuanın içeriği HİÇ DE FENA DEĞİL… 👍💖
Katran, salisilik asit ve sülfür gibi içerikler genelde bu tip sorunda kullanılıyor. Bu şampuanda da yüksek oranda “selenium sulfide” var. Ayrıca potasyum kaynaklarından biri olan ve A,C vitamini, nikotinik asit ve birçok mineraller açısından zengin “karahindiba kökü” özü var. Ben de onaylıyorum. Evet bu şampuan şu an için en hızlı etki edebilecek ve kafa derisini rahatlatabilecek içeriklere sahip.
Şişe üzerindeki içerik listesi şöyle:
WATER, COCAMIDOPROPYL BETAINE, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM LAURYL GLUCOSE CARBOXYLATE, GLYCERIN, LAURYL GLUCOSIDE, SODIUM LAUROYL METHYL ISETHIONATE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, SELENIUM SULFIDE, GLYCERYL OLEATE, TARAXACUM OFFICINALE ROOT EXTRACT / TARAXACUM OFFICINALE (DANDELION) ROOT EXTRACT, COCO-GLUCOSIDE, POLYSORBATE 20, SODIUM BENZOATE, CITRIC ACID, SODIUM CHLORIDE, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, POTASSIUM SORBATE, 2- BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL, LINALOOL, FRAGRANCE
Evde neler yapabilirsiniz?
Hakiki hindistancevizi yağı orta zincirli yağ asitleri laurik asit ve capric asit içerir. Bunlar kuvvetli antiviral, antimikrobial ve antifungal özelliklidir. Cilde uygulandığında mikropları ve mantarı engeller, tahriş, yağlanma veya kuruluk yapmaz.. Birkaç damla yatıştırıcı esansiyel yağla karıştırarak uygulayabilirsiniz. (Sedirağacı yağı, limonotu yağı, biberiye yağı, çayağacı yağı, lavanta yağı size uygun antibakteriyel yatıştırıcı yağlardır)
Bir kavanozda bu karışımı hazırlayabilir, oda sıcaklığında birkaç ay kullanabilirsiniz. 100 gr hindistancevizi yağına, 8’er damla biberiye, sedirağacı, çayağacı yağı koyun. Bir çorba kaşığı bal ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Bu karışımı kafa derisine parmak uçlarıyla uygulayın. Masajla yedirin. (Tırnakla kazımadan) 30 dakika bekletin. Çok nazik bir şampuanla temizleyin. Haftada 2 kez uygulayın. Evde kozmetik yapılmasını nafile bulan biri olarak esansiyel yağları bunun her zaman dışında tutarım. Lakin doğru yağın, doğru oranda ve düzenli kullanılması şartıyla…
Malzeme temizi için adreslere tıklayabilirsiniz: Doa Kozmetik , Aksu vital , Lavanta yağı ,Hepsiderman
Temizlik ve bakım
Kepekli ve yağlı saçlar için üretilmiş organik şampuanlar seçebilirsiniz. Sabırla düzenli kullanın. Birkaç günde geçmesini beklemeyin. Saçı 3 günde bir yıkayın. Her gün yıkamayın.
Kaşıntıyı gideren ve yatıştıran içerikler kızarıklığın da giderilmesinde etkilidir
Saçlarınızı market boyalarıyla boyuyorsanız amonyak, peroksit, oksijen gibi sert kimyasallarla saçlı deriyi tahriş edersiniz. Organik saç boyasına geçiniz.
Saç kremi kullanırken kafanızın tepesine döküp ovalamayın! Saç kremleri saç tellerinde kalmak üzere formüllenmiştir. Perçem perçem ayırarak saçlı deriye sürmeden saç telleri boyunca uygulayın ve durulayın.
Yaşamınızdaki “stres” faktörünü hafifletin. Kendinize vakit ayırın. Yoga, meditasyon, müzik ruhunuzu sakinleştirince vücudunuz da bağışıklılığını güçlendirecektir.
Saçınız sürekli örtülü ise fırsat buldukça, evde kafa derisinin hava almasına izin verin. Kapalı saçlar için üretilen şampuanların bir pazarlama taktiği olduğunu düşünüyorum. Çünkü şampuan sabun gibi temizlemeye yarar ve bu temizleme kozmetiğinin %90’ı sudur. Kafanızla sadece 2-3 dakika temas eden bir temizleme kozmetiğinin tedavi etmesini nasıl beklersiniz? Bir köpükten tonik etkisi beklemek, dermatiti geçireceğini ummak sadece saflıktır. Deri bundan faydalanamaz. Şampuanların içeriklerindeki mineralleri saçlı derinin emmeye vakti olmaz! Yatıştırıcı tonikler ve yağlar kullanarak sorunu hafifletebilirsiniz.
Dermatolog Dr Erçin Özüntürk diyor ki: “Dermatiti ve egzamayı tetikleyen madde her ne ise, hayatınızdan “altı ay uzak tuttuğunuzda” bir daha temasınızda organizma tepkisini resetlemiş olacaktır”. Bu sebeple bakıma özen göstermeniz ve temas ettiğiniz maddelerle ilişkinizi kesmeniz sorunu kontrol altında tutacaktır. Kaşınmayacak, kepeklenmeyecek, kızarmayacak ve yağlanmayacak demektir…
Ayşenur hanım Otacı Arnika ve Lily bitki özlü kremli şampuanların içinde sülfat var mı? Bir de özellikle enseye yakın saçlı deride ciddi bir kaşıntı var. Ducray Elution şampuan tavsiye eder misiniz ? Kelual tavsiye edenlerde var. Yalnız benim saçımda kepek yok, çok ciddi derecede kaşıntı var
Emel hanım bilmiyorum ki.
İçerik bilgisi aradım 🙁
Ama sayfasında https://otaci.com/urun/bitki-ozlu-sampuan-arnika/ “paraben,alkol, silikon yok” diyor. “SLS yok” demiyor. “Sülfatsız demiyor” Demek ki var.
ve burada da ayni https://www.akakce.com/sampuan/en-ucuz-otaci-bitki-ozlu-beyaz-zambak-kremli-400-ml-fiyati,5146577.html
Elution Şampuan içinde de SLS var
https://www.ducray.com/tr-tr/sik-kullanim-bakim-sampuani-elution/kepek-onleyici-devam-sampuani
Kepek yok kaşıntı varsa bunu kullanın
https://sachane.com/davines-calming-hassas-bas-derisi-yatistirici-sampuan-250ml.html
sevgiler
“head shoulder clinical strength ” saçtaki kuru pullanma için kullandım çok memnn kaldm pllanmayı geçiren tek şampuan diyebilirm içeriğini tam bilmiyorum ama bana iyi geldi herkese tavsiye ederm ..
iÇERİSİNDE %1 ORANINDA Selenium Sulfide var. Aktif içeriği de Pyrithione Zinc ve mantar ve bakterilerle baş etmek için seboreik dermatitle savaşmak için kullanılabilecek ilk maddelerden biri.
Ancak hem genel içerik hem düşük de olsa köpük için kullanılan Sodium Laureth Sulfate (Ehveni şer ALS) saçlı deriyi zamanla kurutacak ve/veya tahriş yapacak gibi görünüyor.
Yazdığınıza çok memnun oldum.
İnşallah bu satırlara gözü değer ve birilerinin işine yarar.
Ürünün tam içeriği şöyle:
Active ingredient: Selenium Sulfide 1%
Inactive ingredients: Water, Ammonium Laureth Sulfate, Ammoniumlauryl Sulfate, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Ammoniumxylenesulfonate, Sodium Citrate, Fragrance, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Sodiumchloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Stearyl Alcohol, Disodiumedta, Sodium Laureth Sulfate, Hydroxypropylmethylcellulose, Camphor, Eucalyptol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Red 4
merhaba ayşenur hanım benim saç derimde kuru,kuruluktan dolayı bazen çok kaşınıyor, hafifde olsa kepek de mevcut ,cansız bir görüntü de var ,önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir şampuan var mıdır acaba bunlara çözüm olacak öğrenciyimde.
Nur hanım,
Eğer kuru kepek varsa ve kaşıntı… dermatit olabilirsiniz.Maalesef kireçli ve klorlu sular da saç derinizi kurutur 🙁
Şampuanınızda SLS denilen madde olmaması yeterli… Kuruluğu yapan sentetik kimyasal bu köpükler de olabilir.
mesela Hc care şampuan https://www.hc.com.tr/hc-sampuan-normal-ve-kuru-saclar-icin kullanabilirsiniz
mesela Gratislerdeki OGX Besleyici Coconut Milk Şampuan, veya Hask hinsitancevizi yağlı şampuan kullanabilirsiniz https://www.gratis.com/hask-hindistan-cevizi-yagli-sampuan-355-ml/urun/10019035?sku=10019035
Mesela Otacı Lily Bitki Özlü Kremli Şampuan kullanabilirsiniz.
Haftada “2 gece” size tavsiyem saçlı deriye hindistancevizi yağı veya besleyici saç yağı sürün. 2-3 saat kadar bekleyin. Ve tek kerede bol şampuanla durulayın.
Kuru kepek geçer.
Saçlı deriye masajla süreceğiniz yağı gece boyu da bekletebilirsiniz. Ben bundan kullanmıştım gecen sene https://www.destekten.com/urun/hairnice/bitki-yaglari/ozel-bitkisel-yaglar/hairnice-dogal-sac-bakim-yagi-150-ml-8699649122383.html
hem bereketli hem güzel yağ karışımı. Saçlı deriye bir tatlı kaşığı kadar sürüp masaj yapmanız yeterli.
sevgiler
Merhaba Ayşenur Hanım;
Annemin saçlarında konak var. Kepeğin kat kat büyüğü döküntüler ve devamlı kaşınıyor saç derisinde de kabuklanmalar, yaralar var. Cildiyeye gittik ancak pek sonuç alamadık başından savdı desek yeridir her neyse bu konu hakkında bildikleriniz varsa lütfen bizimle paylaşır mısınız?
Senelerdir annem bu sorundan muzdarip, astım hastası ve devamlı kortizonlu ilaçlar kullandı şuan eskiye nazaran baya azaltsa da 3-4 günde bir kullanıyor ve eşarp takıyor saçları kapalı. Bu hastalık için bakım ve şampuan öneriniz varsa bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz.
İyi günler diliyorum.
Gizem Hanım Merhaba,
Annenize geçmiş olsun. Kapalı saçlarda (sürekli şapka takan aşçı, hostes gibi)kafa derisinde mantar oluşur.Hava almadığı için. Ve bunu şampuanla geçirmek mümkün değil. Şampuan bir temizlik kozmetiğidir ve kafamızda en fazla 3 dakika kalır, %90’ı da sudur… Bunu serumlarla ve düzenli kullanarak kontrol altına alabilirsiniz. Kortizon tepkiyi baskılayan bir tedavi şeklidir. Sürekli kullanılmaz zaten doktor size de söylemiştir. Önemli olan saçlı derinin NEYE TEPKİ VERDİĞİ İÇİN bu kalınlaşma ve konağı yaptığını bulmaktır. Evet, kapalı saçlarda hemen hemen hepsinde bu dermatit ve kabuklanma (mantar) şekli zamanla oluşuyor maalesef 🙁 Stres de en önemli faktörlerden biri…
Huzurlu olmasını sağlayın..
Bu saçlı derideki -yağlı ortamdaki -kabuklara mantar yerleştiğinde sorun şiddetlenebilir.Bunun egzama ile ayrımını da doktor yapabilir…
Ben doktor değilim. Ama kabuklanma ve kaşıntı için ilk yapacağı şey içinde SLS olan şampuanları bırakmak. İkinci yapacağı şey saçlı deriye haftada 2 kez kabuklanmayı en aza indirecek olan yağ uygulaması yapmak. Bunu tatlıbadem yağı, jojoba yağı ile yapabilir Ama benim tavsiyem Hc Care firmasının saç yağı. Saçlı deriye sürecek. 45 dak bekleyecek. Sonra bol şampuanla saçı yıkayacak.
Diğer günlerde saçını yıkadığında, şampuan sonrası karbonatlı saç maskesi yapın.
Şöyle: 1 litre kaynar suya 3 çorba kaçığı siyah çay atın. Bırakın demlensin. Süzün ve ılınmasını bekleyin. Başka bir tasta 3 çorba kaşığı karbonatı bu demlediğiniz çaydan 1-2 çorba kaşığı katarak boza kıvamına getirin. Bu karışımı saçlı deriye sürün. 20 Dak bekleyip durulayın. Durularken demlediğiniz ılık çay suyunu kullanın. Kaşıntıları yatıştıracaktır.
Saç yağını da düzenli kullandığınızda yavaş yavaş kabuklanma kontrol altına alınır.
Tamamen geçmeyebilir ama atak dönemleri dediğimiz sonbahar ve ilkbaharda çok rahat eder anneniz.
Şampuanı ve yağı buradan bulabilirsiniz:
https://www.hc.com.tr/hc-complex
Geçmiş olsun.
merhaba,kanalınızı bayılarak takıp edıyorum cok faydalı ıcerıkler uretıyorsunuz:) içerıklere bakma konusuna yaklasık 10 senedır dıkkat edıyorum hayvanlar uzerınde test yapmayan markaları tercıh edıyorum ama yaklasık 20 senedır savastıgım seboreık dermatıt ıcın henuz vegan urun bulamadım:) burada bahsı gecen ne varsa kullandım ama nafıle en son 6 ay once tesadufen rosmann da ısana nın aventurın ve su nanesı ıcerıklı sampuanını kesfettım ve sacımdakı sorundan tamamen kurtuldum,içinde sls olması benı rahatsız etse de hıcbır urunden bunun kadar memnun kalmamıstım eve stokladım resmen. kullandıgım butun serumları peelınglerı maskelerı bıraktım sadece bu sampuanı kullanıyorum gercekten bende mucıze yarattı.benım gıbı bu derdı cekenlere de umarım bır faydası olur yorumumun. vıdeolarınızı heyecanla ızlemeye devam edecegım sevgıler:)
Merhaba Elif Hanım,
Çok mutlu oldum sorunu geçiren bir kozmetikle karşılaşmanıza. Dilerim aynı sorunu araştıran birileri de gelir ve bu sayfadan ürünü keşfeder.
Sevgilerle
Ayşenur
Ayşenur Hanım size çok güveniyorum. Gerek siyasi/gazeteci hayatımızdaki tarafsızlığınız gerekse kozmetik sağlığı üzerindeki tarafsızlığınız sizi oldukça güvenilir kılıyor. Size bir şampuanı sormak istiyorum. Missha’nın dökülme karşıtı hindistan cevizi özlü şampuanı. Siyah bir şişede 400 ml. İçinde SLS gibi tehlikeli maddeler var. Ve gariptir ki bende yağlanma ve kepeklenme yaptı. Dökülmeme de zerre etki etmedi. Siz bu şampuanı biraz inceleyip düşüncelernizi söyler misiniz? Ve genel anlamda Missha markasına bakış açınız nedir çünkü ben bir çok ürünün almak istiyorum cilt problemlerim için ama cidden çok pahallılar. Yanıtınızı merakla bekliyor olacam, sağlıklı günler ❤️
Yusuf Bey Merhaba,
Sodium Laureth ve Lauryl Sulfate, birçok marka tarafından köpürtücü sentetik bir kimyasal olarak -FDA da belli miktarına izin verildiğinden- kullanılıyor.
Hatta çocuk şampuanlarında bile.
Ben karşıyım neden ?Uzun vadede hem tahriş hem kaşıntı yaptığı, cilt bariyerini zedelediği, alerjik tepkilere de sebep olduğu her yerde anlatıldı.
https://www.ewg.org/skindeep/ingredients/706089-sodium_laureth_sulfate/
https://kosmea.com.au/sodium-lauryl-sulfate-avoid/
Peki neden kullanılıyor derseniz ucuz olduğu için…
Missha güzel bir marka.
İçeriklerde genelde iyi hammaddeler kullanır. Ama şampuan ve yüz yıkama jellerinde hala SLS kullanıyor.
Bahsettiğiniz şampuan bu sanırım=> https://missha.com.tr/urunDetay/Missha-Scalp-Therapy-Shampoo-3715-4.html
İçeriği o kadar güzel ki. Bir sürü çok onarıcı bitki özü ve yağı var. ama işte o köpük olmasa…
%96’sı doğal olan bir şişenin kalanına genelde bakmıyor tüketiciler. Bu bir pazarlama şeklidir.
Tereyağlı pilav satılıyor ama siz hangi suyla pişirildiğine bakmıyorsunuz. Dere suyu mu, musluk suyu mu, yalaktan alınmış su mu?
Bu sayfada içerik bulunuyor : http://missha.lt/en/catalog#!59/products/330
Ingredients
Water, Sodium lauryl sulfate, Cocamide DEA, Zinc Pyrithione, Panthenol, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Niacinamide,
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Biotin, Rehmannia Glutinosa Root Extract, Cornus Officinalis Fruit Extract,
Dioscorea Japonica Root Extract, Alisma Orientale Tuber Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Poria Cocos Sclerotium Extract,
Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Salvia Officinalis (Sage) Extract,
Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Butylene Glycol, Alcohol, Polyquaternium-7, Polyquaternium-10,
Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Fragrance.
Lütfen saç dökülmesinin şampuanla durdurulmayacağını ilk önce bilin.
Bu videomda size çok detaylı anlattım izleyin lütfen => https://www.youtube.com/watch?v=6inikEeIaUM
Şampuan olarak benim en güvendiğim ve paranızı çöpe atmayacağınız iki marka Hc Care ve Davines ‘tir
Dökülmeler 3 ay önceki bir soruna dayalıdır. Videoda anlattım.
https://www.trendyol.com/tum–urunler?q=davines%20%C5%9Fampuan&qt=davines%20%C5%9Fampuan&st=davines%2520%25C5%259Eampuan
https://www.trendyol.com/tum–urunler?q=hc%20care%20%C5%9Fampuan&qt=hc%20care%20%C5%9Fampuan&st=hc%2520care%2520%25C5%259Fampuan
Yaşınızı, saçınızın neden döküldüğünü, cilt sorununuzun ne olduğunu , şu an ne kullandığınızı bilmeden size bir bakım rutini öneremiyorum.
Ama lütfen bu cilt bakımı videosuna da göz atın neyi eksik/yanlış yaptığınıza bakın.
https://www.youtube.com/watch?v=l0YoYBkE1jY&t=37s
sevgiler
Yalnız ben sls I etmeyen sampuan ları goremedim anasayfada baktım ve arama butonuna tıkladım bulamadım.Yalnış bişeymi yapıyorum.Bu yazı için önerdiğiniz natural Vital ve Jasön okudum :(.Saç kremi için de bu markaların kredinin almalıyım sanırım.
Teşekkür ederim :).
Özge Hanım,
SLS içermeyen şampuan yazarsanız internette birçok şampuana ulaşabilirsiniz. HC Care’in politikası sülfatsız şampuan üretmek olduğundan ben gönül rahatlığıyla öneriyorum.
Bu linkte sayfada “hakkında” bölümüne bakarsanız “SLES, SLS, Paraben ve Formaldehit gibi saça zarar veren kimyasalları içermez.” satırını görürsünüz.
https://www.hccare.com/hc-sampuan-yagli-saclar-icin
sevgiler
Çok teşekkur ederim cevabınız için :).Hepsine bakıp okuyacağım ve tabiki abone olup takip edeceğim.
İyi çalışmalar…
Ayşenur Hanım merhaba,Nasılsınız?.Yazınızı okudum ne yazık kı bende bu rahatsızlığı tutuldum:(.Benım sorunum daha cok yuzumle ilgili idi.O yuzden doktorum yuzum ıcın ılac verdi ama ıkı gundur sac diplerim korkunc kaşınıp ağrıyor.Kepeğim yok ama dediğim gibi sorun yaşıyorum ve saçım aşırı dökülüyor.Doktor takviye hap verdi ama şimdilik bir faydasını görmedim.Sizin bu önerdiğiniz şampuan arı alayım dedim ama hem dökülmesi hem egzemaya faydalı olur mu bilemedim.Ve bir de uyumlu saç kremi öneriniz sormak istedim çünkü kıvırcık saçlarım tarama ta zorlanabilirim.Çok uzattım kusuruma bakmayın lütfen:(.
Teşekkür ederim
Merhaba,
Yazıdaki bilgiler size tüm yapacaklarınızı anlatıyor.Yüz derisinin devamıdır kafa derisi…
Oradan ilerlemesi mümkün ve normal.
LÜTFEN ana sayfada ara yerine “Egzama veya dermatitli cildin bakımı” yazarak çıkan makaleyi okuyun.
Çok önemli!
Avrupa dermatologlar ve kozmetologlar birliği başkanı Dr. Erçin Özüntürk, egzama ve dermatitin “neden olduğunu” anlattı.
Bu faktörleri hayatınızdan çıkartırsanız iyileşme hızlanacaktır.
Lütfen ana sayfada SLS içermeyen şampuanlar, saçlı deriye yağ bakımı yapın haftada 2 kez.
HC CARE complex yağından.
Şampuan sadece temizleme kozmetiğidir. Ondan medet umulmaz.
Sadece bu hassas bölgenin temizlenmesi sırasında hırpalamadan tahrik etmeden temizlenmesi gerektiği için içerikte kazıyıcı kimyasal olmamasına dikkat etmeniz gerek. O kadar.
Saçların sürekli şapka, bone gibi şeylerle örtülü olması hava almaması nemi/rutubeti sabitlediğinden mantar ürer, aşçılar gibi sürekli şapka takanlarda da bu sorun oluşuyor.
Kafanızı hava ile temasına izin verin. En azından evdeyken saçları kapatmayın.
SLS içermeyen bir şampuan alın.
Hc care saçlı deri için olan yağı haftada 2 kez, banyodan 1 saat önce saçlı deriye uygulayın.
Saç kremini SAKIN saçlı deriye sürmeyin.
Saç kremleri saç telleri için üretilmiştir avucunuza koyup tepenize sürüp taramayın. Başınızı öne eğerek saçların tellerine sıvazlayarak uygulayın bekleyin, durulayın.
Youtuba kanalımda “saç maskesi nasıl uygulanır” videoma göz atınız.
https://www.youtube.com/watch?v=8aYIFE4-z8w
Bu hafta “saç bakım yağının uygulamasını” da video olarak yükleyeceğim.
Abone olursanız bildiğim alırsınız.
geçmiş olsun
sevgiler
Yılların kepek sorununu Prozinc şampuanla çözdüm. Her sene bahar ve kış aylarında çok kötü görünen kepek sorunum vardı 2 senedir Prozin şampuanla bu sorunu çözdüm belki birilerine faydası okur diye eklemek istedim buraya.
Katkınız için çok teşekkürlerimle. Ardıç Katranı, salisilik asit kepek için sık kullanılan içerikler. Kuvvetlendirilmiş formülünde bu oran da artırılmış gördüğüm kadarıyla.
Dermatit ve kepeği pek karıştırmamak gerek tabii…
Sevgiler