
Kil maskesi seçerken nasıl seçeceği konusunda kararsız ve biraz daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenler için bu yazıyı derliyorum. Elbette kil içerek vücuttaki ağır metalleri temizleyen işlemden bahsetmeyeceğim. Bu benim alanım değil. Ben kozmetik içeriğindeki killer konusunda ayrıntı vermek istedim. Böylece ister aktardan ister hazır killi maskelerden cildinize uygun olanı daha rahat seçebileceksiniz.
Killer, tortul kayaçlardır. Tortul kayalar Kuvars, kalsiyum, fosfor, bakır, demir, alüminyum, selenyum, manganez, silika, çinko, potasyum, magnezyum, karbonatlar gibi farklı minerallerden oluşur. Kayanın var olduğu bölgedeki basınç ve ısı farklarına göre çeşitlilikler gösterir, içeriklerindeki mineraller de var olduğu bölgeye göre oluşur. Yani, kırmızı, yeşil, siyah veya pembe killer fizikokimyasal yapılarıyla birbirlerinden farklıdır… Kozmetikte karşılaşabileceğimiz en iyi içeriklerden biri olan kil minerallerinin adsorpsiyon gibi çok özel özellikleri, küçük boyutlarından, tabaka yapısından ve parçacıkların negatif yükünden kaynaklanır. Kimyadan uzak cilt temizliği arayanlara sunulmuş bir nimettir killer.
Kil maskelerini kadınlar eski zamanlardan beri dünyanın her yerinde kullanıyorlar. Teknoloji geliştikçe killeri bazı formüllerle birleştirip cilt tiplerine ve ihtiyacına göre tüplere koyup kozmetik raflarında kadınlara sundular. Lakin çoğu insan bu kadar çeşit kilin ne işe yaradığını neden bu kadar değişik kil çeşitleri olduğunu, hangisini seçeceğini veya neyle karıştırıp kullanacağınız bilmiyor. Bu yazı bu sebeple kaleme alınmıştır.
Hazır kil maskesi aldığınızda zaten üzerine hangi cilt için ne tip sorunlar için üretildiğini yazıyor ama aktardan alıp siz kil maskesi hazırlayacaksanız bu yazıdan faydalanmanız dileğimle…
Kil, birçok maskede ana bileşendir, çünkü yabancı maddeleri emer detoks yapılmasına yardım eder ve derinin arınmasına yardımcı olur. Killerin bulundukları bölgenin coğrafi koşullarına, toprağın mineral yapısına göre çeşitleri renk alır, farklı özellikler taşır. Hangisi hangi cilt tipine iyi gelir işte size detaylı bir kil rehberi:
Kaolin kili

Kaolin pembe, beyaz, sarı, kırmızı renklerde olabilir.
Taşıdığı minerallere göre bölgesel renkler alır. En popüler olanı beyaz kaolin
en yumuşağıdır ve hassas kuru ciltler için mükemmel bir yatıştırıcı ve
iyileştiricidir. pH nötr olduğundan çok fazla yağ emme gücü yoktur. Ama kuru
ciltlerin üst tabakasındaki kuru ve rahatsız eden ölü deriyi nazikçe atması,
yumuşaması için çok iyi bir alternatiftir.
Sarı kaolin biraz daha emicidir ölü tabakayı gayet güzel temizler (peeling
yapar) yağlı ve hassas ciltler için de gayet uygundur. Sarı kil kan dolaşımını
da arttırdığından birçok aydınlatıcı maskenin içeriğinde rastlayacağınız bir
kil çeşididir. Kırmızı kilin akrabasıdır.
Kırmızı kil, kaoinler içinde en emici olanıdır. Rengini okside olmuş demirden
alır. Çok spesifik bir oksidasyon geçiren demir, bakır ve çinko da bu parıldayan
tonu sarı kile verir. Kırmızı ve sarı killer, az bilinen fakat eşit derecede
olağanüstü olan küçük yeşil kil kardeşleri olarak kabul edilebilir. Yağlı ve
yorgun ciltler için en iyisidir. Kırmızı kil, yüz veya vücut ürünlerinde
özellikle sivilceli ve akneli ciltler için kullanılır. Pembe kaolin ise beyaz
ve kırmızı kaolinin bir karışımıdır. Karma ve hassas ciltler için iyi bir seçim
olacaktır.

Bentonit kili
Bentonit, alüminyum ve magnezyumca zengin volkanik kül, tüf ve lavların kimyasal ayrışması ile veya bozulmasıyla oluşmuş çok küçük kristallere sahip kil minerallerinden oluşan bir kaya çeşidi. İçerisinde %50 oranında montmorillonit adlı kıymetli bir mineral vardır.
Akneli ürünlerin içerisinde sıklıkla rastlamamamızın sebebi bentonitin çok iyi bir yara iyileştirici olmasıdır. Muhtemelen akne için üretilen ürünlerinizin birinde buna rastlamışsınızdır. Çok iyi yağ emdiğinden akneli ve yağlı ciltler için mükemmel bir kildir. Özelliği sadece bu değil, su ile karıştığında molekülleri yüklü hale getiren ve toksinlerinizi yüzünüzden (gözenek içinden de)mıknatıs gibi çeken, mıknatıs benzeri elektriksel özelliklere sahiptir. Bu aynı zamanda bakteri ve mantar ve safsızlıkları içeren herhangi bir cilt rahatsızlığı için de geçerlidir. Bentonit su ile karıştığında şişerek yüksek oranda gözenekli bir madde haline geldiğinden -yüzünüzdeki aşırı sodyumdan kaynaklanan şişlikler de dâhil olmak üzere – başlangıçtaki kütlesinden daha fazlasını emebilir. Sıkılaştırma, akne temizleme ve pürüzsüzleştirme, gözenek temizleme yetenekleri ile bentoniti her cilt endişesi için kullanabilirsiniz.
Aztec Secret Indian Healing Clay Facial Treatment kil maskesi saf bentonittir.

(Fuller’s earth )Fuller’ın Toprak Kili
Güneydoğu Amerika’da bulunan bentonit çeşidi bir kildir. Hindistan’da
ise ayni kili Multani mitti” adıyla görürüz. Ağartıcı, beyazlatıcı, yağ ve koku
emici olarak yüksek kaliteleri olduğundan, lekeli ciltlerin beyazlatılmasında, kedi
kumlarında, otomotiv ürünlerinde, yapıştırıcılarda ve eczada kullanılıyor.
Yani, mesela ipek bluza salata sosu döküldüğünde veya halıya pasta düştüğünde üzerine
bu kili serperek kurumaya bıraktığınızda leke olmayacaktır.
Bu kili özel yapan ne? İçeriğinde magnesium aluminium phyllosilicate var. Maya
ve Aztekler’ in resimlerde kullandıkları mavi rengi bu kille yaptıkları
biliniyor. Hiçbir kimyasal işleme girmeden yağı veya diğer sıvıları çözme
yeteneğine sahip bir kil çeşidi bu… Çok kullanım alanı var. Kozmetikte hafif
ağartma özelliği sebebiyle, hiperpigmentiyona yönelik içeriklere konulur. Gülsuyu
ile karıştırılarak kullanıldığında yağlı ve lekeli ciltler için güzel bir
seçenektir. Normal ciltler haftada bir kez kullanarak daha aydınlık bir cilt
tonu elde edebilirler. UV korunması ile beraber kullanıldığında tabii. Bu güneş
korumasının önemini lekeli ciltler videomda detaylı anlattım. İzlemek için
buraya tıklayınız.

Fransız Yeşil Kili
Adı, sanki sadece Fransa’da bulunan bir kil gibi anlaşılsa da aksine, tüm “Fransız Yeşil Kili” içeren ürünlerdeki kil Fransa kaynaklı değildir. İlk buradan çıkıp tanındığı için adı böyle kaldı. Popüler hale gelince benzer kil yataklarının bulunduğu Çin, Wyoming, Montana ve bazı Avrupa ülkelerinde de yeşil killer satışa sunuldu. Bu çeşitlerin tümünü kozmetiklerde, “Fransız Yeşil Kili” adıyla bulabilirsiniz.
Neyi meşhur? Mikro moleküllerinden ötürü çok yüksek yağ emme gücü olan ve gözenek sıkılaştırmada en çok kullanılan kil çeşidi… Bazı kozmetik ürünlerinde Illite Clay veya Sea Clay olarak gördüğünüz kil de Yeşil Fransız kilidir. Yeşil renk, yapısındaki bitkiler ve demir oksit miktarından gelir ve renk bu kilin kalitesinde belirleyici bir faktördür. Çok yeşil olan çok iyidir. Bu kil o kadar kadar emici ki sadece yağı gözenekten çekmekle kalmaz, aynı zamanda kanı cildinizin yüzeyine doğru çekerek dolaşımı arttırır. Uygulandığında oluşan karıncalanma hissi bundandır. Maske sonrası oluşan kızarıklık yarım saate geçer.
Rhassoul Kil
Mineraller açısından çok zengin yapısı sebebiyle Fas’tan dünyaya yayılan en kaliteli killerden biridir. Saçlı deri vücut ve yüz için kullanılır. Rhassoul (Rasul) kili aynen bentonit gibi negatif yüklüdür. Cildimizdeki çoğu toksin pozitif olarak yüklenmiştir. Rasul kilini uyguladığınızda tüm bu pürüzleri ve kirleri, sebum tıkaçlarını, siyah noktaları ve saç foliküllerinin etrafındaki yağı silerek çıkarmak için mükemmel bir mıknatıs gibi görev yapar. Cildi kurutmaz. Sabun gibi her gün kullanabilirsiniz. Havanda toz haline getirdiğiniz yulaf veya badem ile karıştırarak, suyla ıslatılmış ciltte peeling olarak kullanabilirsiniz. Yağlı saç dipleri için mükemmel maskedir. Boza kıvamına getirip, banyo sonrası saç diplerine sürün. İyice masaj yapın. Başınızı bir havluyla sarıp yarım saat bekleyin. Ilık suyla durulayın. Saçı kurutmaya geçin.

Killi maske hazırlayacaklara birkaç öneri:
**Musluk suyu veya içme suyu yerine gülsuyu veya hidrosol/hidrolat kullanın. Kısaca bitki özsuyudur. Damıtma işleminin su içeren bir yan ürünüdür. Kozmetik sitelerinden bulabilirsiniz.
** Killeri karıştırmayın. Bir kil çeşidi seçin ve düzenli olarak banyo çıkışı uygulayın.
** Kil maskesini temizlerken cildi tahriş etmemek için önce suyla ıslatılmış bir süngerle tüm yüzde kurumuş kili tekrar ıslatın. Sonra sünger yardımıyla nazikçe silin.
** Kil maskesinden sonra mutlaka nemlendiricinizi veya cilt yağınızı sürün.
** Killi maskelere esansiyel yağ katmaktan vazgeçin. Yağı kil emecektir. Önemli olan, maskeyi temizledikten sonra birkaç damla esansiyel yağınızdan cilde uygulamaktır.
** Killeri maske olarak hazırlarken içerisine limon suyu, gibi yapısını etkileyecek bir şeyler eklemeyin. Ya içme suyu ya hidrosol ile hazırlayın.

Mersin Hidrosolü , Allbio Gül Hidrosol, Egeflora Lavanta Suyu ( Hidrosol )
Ayşenur Hanım merhaba,
Sizi taaa mor renkli kozmetik satış platformundan önceden beri takip ediyor, ve yazılarınızı keyifle okuyorum. Öncelikle cilt sağlığı konusundaki bu kadar kapsamlı ve doğru bilgi paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Ben 34 yaşında karma cilde sahibim. Her gün temizleme ve haftada bir peelinge rağmen burun üstündeki gözenekler için fazlasını yapmam gerektiğiniz düşünüyorum. Pandemi öncesinde bunun için hyrdafacial bakıma başlamıştım ama ne yazık ki covid korkusuyla devam edemedim. Kil maskesinin faydalı olabileceğini düşünerek, hangi tipin uygun gelebileceğini araştırayım deyince tabii ki karşıma hemen sizin yazınız çıktı 🥰️
Anladığım, killerin faydaları arasında çok uçurum yok, beyaz kanolin hariç hepsi işimi görür gibi. Yalnız Aztec Secret markası ve son yazdıklarınız kafamı karıştırdı, çünkü o elma sirkesiyle beraber satılıyor. Bentonite özel bir şey midir asidik karışım, diğerlerinde kullanılır mı, yoksa her kilde sakınmak mı gerekir?
Diğer sorum da, killerin fiyatları ile kaliteleri veya türleri arasında direkt ilişki var mıdır? 500gr’ı 10liraya da var, 200liradan fazlaya denk gelen de… Hazır maske yerine kendim taze taze hazırlamak istiyorum.
Zaman ayırabilirseniz minnettar olurum, şimdiden teşekkürler. 🙏
Merhaba Melda Hanım,
O bahsettiğim maske saf naturel calcium bentonite kili. Yağlı ciltler için iyi olabilir ama hassas ciltlerde hırpalıyor. Gerçi uzun süre kalmaz bu kuruluk ve kızarıklık ama yine de beyaz kil kullanmak daha doğrudur kuru ciltlerde.
Aztek secret’i kızarıklık veya kurumayı önlemek için 5-10 dakikadan fazla bırakmamalısınız. Elma sirkesi katarak pH’ı değiştirmek evet, kurumayı ve kızarıklığı önleyecektir.
Hatta bir kaşık da bal koyun.
Bentonit kili volkanik bir kil çeşidi ve yüklü olduğu elektromanyetik negatif yükle bakteriyel ve toksik maddeleri tutar, detoks dediğimiz alıp atma çıkartma işini yapar. Negatif ionlarla, (4) pozitif yüklü olan ve vücutta bulunan ağır metalleri alır.
Montmorillonit kili de denilen bu kil aslında %100 saf bulmak zordur ve toz haline getirilirken de geçirilen işlemlerin sağlıklı yapılması gerekir.
Yani diyeceğim o ki nasıl her bal, bal değil, her montmorillonit kil minerali de aynı saflıkta değil…
Akltarlardakilere de ben güvenmiyorum.
Sertifikalı kil ben sadece Organique firmasının kil maskelerinde buldum.
https://www.organiqueturkiye.com/arama/ara?key=Organique%20Kil%20Maskesi
Bir de bu var
https://www.dermoeczanem.com/misbahce-bentonit-kili-50-gr
Ama torba içinde basit bir karton kutuya konulup satılan her toza inanmayınız…
sevgiler
Merhaba ben 18 yaşındayım ergenlik sivilcelerimden dolayı yaklaşık 1,5 yıldır düzenli bir şekilde cilt bakım rutini uyguluyorum sivilcelerim yeni yeni geçti fakat şu an izleri çok kafama takılıyor bunun yanında bir de küçük beyaz noktalar çıktı yüzümde-sanırım komedon deniyor bunlara-her gün sabah akşam temizleyip nemlendirmeme ve 2-3 günde bir maske peeling uygulamama rağmen geçiremedim sizce ne yapmalıyım tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı?
Nur Hanım merhaba,
Eksik bakım yapıyorsunuz.
Temizleme ve nemlendirme + güneş koruması = sağlıklı bir cilt için gerekli 3 adımdır. Ve ergenlikle beraber bu rutin ile lekesiz, gözeneksiz temiz bir iclt oluşumu sağlanır.
Sivilce izleriniz muhtemelen güneş ışınlarıyla iyice koyulaştı…
Yapmanız gereken bu videoda https://www.youtube.com/watch?v=NFKUoRhAeuY
Eğer sivilce izleriniz de varsa bu bakıma akşamları kullanacağınız AHA/BHA asitli pedleri ilave edersiniz.
Anlatım videosu => https://www.youtube.com/watch?v=nOCZBGjgWfk&t=23s
Bilgi https://cyrene.com.tr/blogs/cilt-bakim-onerileri/aha-ve-bha-eksfolyanlar-nasil-kullanilmalidir
sırasıyla
1- sls içermeyen bir jelle temizleyin.
2- Nemlendiriciyi uygulayın
3- Güneş korumasını sürün. (gündüzleri)
Akşamları da, bu rutine temizleme durulama sonrası nip fab pedleri ekleyin => https://www.watsons.com.tr/p/nip-fab-glycolic-fix-yuz-pedi-60-s-16566
durulanmaz.
Sonra nemlendiricinizi sürün.
Uyarı: aha bha güneşe karşı duyarlılık artırır. gündüzleri spf 30 kullanmazsanız tahriş oluşur. Kullanırsanız sorun yok.
Eğer sivilce hala varsa ve sivilcelenmeye meyilli ise BHA ağırlıklı bir pede geçin => https://www.watsons.com.tr/p/nipfab-teen-skin-yuz-pedi-salisilik-asit-80-ml-37892
sevgiler
Ayşenur Hanım merhabalar,
Ben İzmir’den yazıyorum. 21 yaşındayım Ankara’da okuyorum. Cildimde 16-17 yaşımda şakaklarımdan başlayan yanaklarıma doğru giden sivilceler oluştu. 20li yaşlarıma doğru şakaklarımdakiler geçse de yanaklarımdaki sivilceler tekrar etti. Bu süreçte çeşitli deneyimlerim olsa da başarılı sonuç alamadım. Ocak ayından beri la roche posay’in effaclar jeli ile sabah akşam cildimi konjak yardımıyla yıkıyorum. ardından effaclar duo (+) nemlendiricisini sürüyorum. Günde 3 litre su içmeye özen gösteriyorum. Sivilce oluşumum azaldı. Sadece regl dönemlerimde tek tük aktif sivilcem oluyor. Fakat önceki sivilcelerden kalan kırmızı pembemsi izler beni rahatsız ediyor. Bu ürünleri kullanmaya başladığımdan beri renkleri biraz açılsa da yeni oluşumlardan sonra tekrar iz oluşuyor. Cildimin karma olduğunu düşünüyorum T bölgem yağlı yanaklarım ise daha kuru. Günlük rutinimin dışında haftada bir kahve telvesi ve limonla peeling yapıyorum. Ne kadar doğru bir cilt bakımı bilmiyorum ama sizden ricam bana göre önerebileceğiniz, lekelerime iyi gelecek, bundan sonraki hayatımda uygulayabileceğim uygun fiyatlı bir rutin önerebilir misiniz? şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevginur Hanım Merhaba,
Gençlerin yapması gereken bakım 3 adımdır.
Bu videoda anlattığım gibi => https://www.youtube.com/watch?v=l0YoYBkE1jY
Kırmızı izlerin geçmesi derinin yenilenme hızına bağlıdır.
Bir de doğru bakıma…
AHA/BHA lı pedlerden kullanın akşamları .
Temizleme sonrası pedi kullanın. Atın. https://www.watsons.com.tr/p/nip-fab-glycolic-fix-yuz-pedi-60-s-16566
Durulanmaz.
Ardından izlere karşı kreminizi sürün. https://www.justinbeauty.net/mizon-acence-mark-x-blemish-after-cream (sabah akşam)
Ve gündüzleri mutlaka bir UV koruyucu => https://www.dermoeczanem.com/la-roche-posay-anthelios-invisible-fluid-spf-50-gunes-kremi-50-ml
Sivilce izleri için videom https://www.youtube.com/watch?v=nOCZBGjgWfk
Limon ve kahve telvesine ben karşıyım. Ama siz bilirsiniz. Yüzü çizer ve limondaki sitrik asit cildin koruma tabakasını zayıflatır
https://www.kozmela.com/organique-basic-cleaner-enzimatik-yuz-peeling-100ml Enzim peeling kullanın.
https://www.youtube.com/watch?v=jHEkaclb5NM
sevgiler
Ayşenur Hanım merhaba, videolarınızı ne yazık ki daha yeni keşfettim. 23 yaşındayım ve bu zamana kadar hiç iyi bir cilt temizleme rutinim olmadı. Sadece sabun kullanarak yüzümü temizliyordum. Bazen de nemlendirici kullanıyordum. Bu yıl ise iyi bir temizleme rutinine başlamaya karar verdim. Karma bir cildim var. Genelde çene bölgemde veya alın bölgemde sivilcelenme oluyor. Ne yazık ki yüzümün çeşitli yerlerinde de siyah noktalar var. Özellikle de burnumda. Aynı zamanda çok hassas bir cildim var . Uzun bir süre araştırdım ve La Roche Posay toleriane gel moussant ve aynı markanın sensitive riche nemlendiricisini aldım. Tonik olarak gül suyu ek bir nemlendirici olarak ise Saraçoğlu’nun üzüm çekirdeği yüz kremini aldım. Bu ürünleri kullandıktan sonra normalde yanak bölgemde sivilcelenme pek olmaz ama sağ yanağımda kırmızı kırmızı sivilceler çıktı. Ben de korktuğum için ürünleri bir anda bıraktım. Sağ yanağımdaki sivilceler geçti ama ufak tefek izler kaldı. Yalnız sol yanağımdaki iltihaplı birkaç sivilceden -ne yazık ki sıkarak büyük bir hata yaptım- geriye kahverengi lekeler kaldı. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Kullandığım hangi ürün bende bu etkiyi oluşturdu bilmiyorum. Eczanede çalışan bir uzmana sorduğumda temizleme jelinin neden olamayacağını kullanılan kremlerden dolayı olmuş olabileceğini söyledi. Sizden bana ürün tavsiye etmenizi, bir yol göstermenizi isteyeceğim. (Temizleme Jeli, tonik, nemlendirici vs) Gerçekten bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Her şey için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
Büşra Hanım Merhaba,
Cilt bakımı sabunlamak + nemlendirici sürmekten ibaret değil
3 Adımın hepsini, cildinizn TİPİNE UYGUN ürünlerle sabah ve akşam yaptığınzıda deri sağlıklı yapısını sürdürür.
Ergenlikte hormonlar ani çıkışlar yaptığından, ara sıra adet dönemlerinde gözenek içinde bu yağ salgısı tıkanıp sivilceye dönüşebilir.
Bunun için sivilceyi hissettiğiniz an üzerine ya çay ağacı yağını bir pamuklu çubukla dokundurursunuz, ya neutrogena’nun sivilce söndürücüsünü günde 2-3 kez dokundurarak kullanırsınız böylece sivilce leke bırakmadan söner.
Sıktığınızda deri altına kanamalar yaparsınız ve bunlar derinde olduğu için izlerin geçmesi uzun sürer.
Cildiniz hassas görünüyor.
Sebebi yıkayıp nemlendirici sürmemek! Ve la roche posay’ın jelinin içerisindeki SLS (sodium laureth sulfate) adlı sentetik köpük.
Bu köpük kazır, sabun gibi derinin koruma tabakasını alır korunmasız kalan deri hassaslaşır. Nemlendirici KORUMA TABAKASI demektir.
Burada anlattım https://www.youtube.com/watch?v=l0YoYBkE1jY&t=48s bakımınız budur…
Sensitive riche nemlendirici size uygun.
Saraçoğlu’nun krem içeriği de iyi https://www.profsaracoglu.com/organik-uzum-cekirdegi-yuz-kremi
Temizleme köpüğü de kötü değil https://www.profsaracoglu.com/organik-kopuk-makyaj-temizleyici-100-ml
Sivilce izleri için izler misiniz https://www.youtube.com/watch?v=nOCZBGjgWfk&t=11s
Yapmanız gereken
Sabah ve akşam köpükle temizleyip, nemlendirici sürmek ve -Mersin gibi sert güneşli bir yere özellikle Mart-Ekim ayları arası- gündüzleri bir SPF 50 güneş koruması sürmektir.,
Bu rutine eklemeniz gereken glikolik asit pedleri var.
NİP FAB markasında var. (AHA ve BHA içerir)
https://www.watsons.com.tr/p/nip-fab-glycolic-fix-yuz-pedi-60-s-16566
Akşamları, köpükle temizledikten sonra bu pedlerden birini alıp cildi silin. Durulanmaz.
Sonra nemlendiricinizi sürün.
Güneş koruması => https://www.dermoeczanem.com/avene-mineral-sivi-gunes-kremi-spf-50-40-ml
1.temizle 2 nemlendir 3 koru
Bunlar sağlıklı deriyi oluşturur.
Sadece sivilce izleri hassasiyet ve kuruluk için o pedler çok işe yarayacaktır.
Bilgi => https://cyrene.com.tr/blogs/cilt-bakim-onerileri/aha-ve-bha-eksfolyanlar-nasil-kullanilmalidir
Sevgiler
Ayşenur hanım merhaba,
Sizinle cilt bakımı yapmaya karar verdiğim için tanışalı 2 hafta oldu. Gerçekten her gün saatlerce videolarınızı izliyorum -izlemediğim sayılı kaldı-, yazılarınızı okuyorum ve notlarımı alıyorum, inanılmaz büyülendim herşey için teşekkür ederim. Yaşım 22 ve karma, gözenekli, sivilcelenen ve siyah noktalı bir cildim var. Yüzüm böyle olduğu için artık çok üzülüyorum. Bugüne kadar hiçbir şeyi düzenli kullanmadım, bakım olarak da yılda bir kahve telvesi sürerdim, yüzümü bebe şampuanıyla yıkardım. Gerçekten şuan sizden neler yapmam gerektiğini öğrendim. Ama yine de ürünlere karar verip alamıyorum. Lütfen siz yüzüm için jel, nemlendirici, güneş koruyucu ve peeling önerir misiniz? Sizin uyguladığınız tüm ürünleri ilk defa merak edip sizinle izliyorum bu sebeple her şeyden almak istiyorum 🙂
Bir de göz kremi kullanmalı mıyım bunu sormak istiyorum
Son olarak kimya mühendisliği 3. sınıftayım. Hep kalite kontrol araba- boya gibi alanlar düşünüyordum kendim için. Kozmetik sektörü uçsuz bucaksız ve çok ilgimi çekti, şuan bu alana yönelmeyi düşünüyorum. Bu konuda ne dersiniz?
Gerçekten çok değerli bir kişisiniz, herşey için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız. Anneler gününüz kutlu olsun.
Melisa hanım,
Kahve ve bebe şampuanı bakım değil ki..
Bakım 3 adım. Temizleme nemlendirme koruma.
26-27 yaşına kadar bunlar sağlıklı cilt için yeterli ve gençlerin videosunda adımları tek tek anlattım. https://www.youtube.com/watch?v=l0YoYBkE1jY
Elbette uygun ürünlerle disiplinli bakım gerekir.
Tıpkı bir bebeğe ara sıra meme verip ara sıra altını değiştirmekle sağlıklı kalmasını sağlayamayacağımız gibi cilde de temizlik nem ve koruma şart.
Bebe şampuanı bebekler içindir ve sürekli kullandığınızda kepeklenme ve kuruma yapar. bebe pH’ı bizden farklıdır. Erişkinlerin deri ph’ı farklıdır..
Lütfen bebe kozmetikleri kullanmayın.
Siyah noktalar için haftalık bakım gerek=> http://aysenuryazici.com/gozenek-ve-siyah-noktalara-cozum/
Bir peeling ve bir maske ile banyo çıkışı uygulayın. http://aysenuryazici.com/yuz-peelingi-nedir-ne-ise-yarar/
Simple firmasının peelingini (scrub) tavsiye etmiyorum içerisinde SLS var.
* peeling (toz içeriklidir çizmez) https://www.welldermo.com/tr-tr/urun/dermoskin/yuz/peeling-ve-cilt-yenileyiciler-4/dermoskin-peeling-yuz-body-150-ml/
* https://www.dermoeczanem.com/bade-natural-bentonit-ve-aktif-komur-iceren-kil-maskesi-50-ml
Normal günlük bakım rutininde sıralamanız şu:
**1 temizleme https://www.gratis.com/simple-water-boost-micellar-yuz-temizleme-jeli-150-ml/urun/10130945?sku=10130945
konjac ile köpürtün https://www.gratis.com/eklips-natural-konjac-cilt-temizleme-sungeri-yesil/urun/10021732?sku=10021732
**2 AHA/BHA ped (gece)
Üründe kullanım için “sabah” diyor ama siz gece kullanın Beta Hidroksi Asitler gözenek içinde yağı parçalar ve zamanla siyah noktalar da yağlanma sorunu da düzene gider.
https://www.watsons.com.tr/p/nipfab-teen-skin-yuz-pedi-salisilik-asit-80-ml-37892?gclid=CjwKCAjwh472BRAGEiwAvHVfGoFcAOzR-b2KFvdGaUPKQAf5_TdE8SEt1Nq2C2cy4e1V7n9IDk6lhBoCa0wQAvD_BwE
** 3 Nemlendirici https://www.gratis.com/simple-su-bazli-nemlendirici-125-ml/urun/10130936?sku=10130936
** 4 Güneş koruma (gündüz) https://www.welldermo.com/tr-tr/urun/la-roche-posay/gunes/yuz-gunes-koruyucular/la-roche-posay-anthelios-shaka-fluid-spf50-karma-ve-yagli-cilt-yuz-gunes-koruyucu-50ml/
Kozmetik sektörü çok eğlenceli ama ir o kadar da rakibi bol bir sektör. Kimya okuyor ve kimya seviyorsanız bitkilere de ilginiz varsa eczacılıkta kozmetoloji bölümü var bence yönelin..
Türkiye’de ileride çok üretici olacak sizlere çok ihtiyaç olacak…
sevgiler
Merhabalar Ayşenur Hanım. Bir aydır sıkı bir takipçiniz ve hayranınız daha olsu. Bilgilendirmeleriniz içşn size ne kadar teşwkkür etsek az olur. Sizden bi ürün hakkında yorumunuzu rica edecektim. Temiz içerkli midir? Sizin kriterlerinize göre kullanıma uygun mudur? İlgilendiğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim…
https://www.bioderma.com.tr/urunlerimiz/hydrabio/eau-de-soin-spf-30
Mine hanım merhaba,
Bunun videosunu 2 yıl önce çekmiştim :)Kimyasal filtrelidir. Yazın güneş korumasını yenilemek için bence ideal sprey bu.
Yalnız, spreylerken nefesinizi tutun. GÖZLERİ kapayın. Kapalı alanda sıkmayın.
Videosu burada: https://www.youtube.com/watch?v=Gw4L8WBY67c
https://www.dermokozmetika.com.tr/bioderma-hydrabio-eau-de-soin-50ml
İçeriği: Aqua (Eau), Cyclopentasiloxane, Disodium Phenyl Dibenzimidazole Tetrasulfonate, Glycerin, Homosalate, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Cyclohexasiloxane, Butylene Glycol, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Arginine, Sodium Hydroxide, Pentylene Glycol, 1-2 Hexanediol, Caprylyl Glycol, Disodium Edta, Mannitol, Xylitol, Tocopheryl Acetate, Rhamnose, Sodium Metabisulfite Hectoin, Niacinamide, Hexyl Decanol, Pyrus Malus (Apple) Seed Extract, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Tocopherol.
sevgilerle
Sizde yok yok. Harikasınız… 😍
Ayşenur hanım. Tekrar merhaba. 35 yaşındayım. Siyah ve beyaz komedonlu ve pütürlü bir cildim var. Adana’da yaşıyorum. Kaş aramda ve alnımda ince kırışıklıklar başladı. Aşağıda Nergis hanımın sorunları bende de mevcut. Nergis hanıma önerdiğiniz rutini kendime uygulamak istiyordum. Konjak süngerle işe başladım. Tek başına bu sünger bile bayağı işe yaradı. Fakat önümüzdeki ay mart ayı. Bir yazınızda aha bha’lı ürünlerin mart-ekim ayları arası kullanılmasını önermediğiniz için yolumu kaybettim tekrar. Sorunum kısaca şudur: mart ekim ayları arası siyah-beyaz komedon ve pütürlü bir cilt için ve ince kırışıklıklar için ne yapabiliriz? Farklı bi sorum daha vardı. Dermoskin peptid complex kremi onarıcı nemlendirici olarak kullanılabilir mi? Şimdiden çok çok çok teşekkür ederim size. Sevgiyle kalın… 🤗🤗🤗 (cevabı mail olarak özelden de yollayabilirsiniz)
Mine Hanım Merhaba,
Nergis hanım da temel cilt bakımının 3 adımını uygulamadığı için benzer sorunlar yaşıyor. Siz de.
Konjac süngerle ve SLS içermeyen bir jelle temizledikten sonra bha %2 eksfolyanınızı (sabah) uygulayın.
Ardından Oil free nemlendiricinizi sürün.
Akşamları da , temizleme sonrası AHA/BHA exfoliating pads uygulayıp, ardından retinol %0.05 serumu sürmeniz hem yaş almayı hem komedonları önlemek için iyi olacaktır.
Size tavsiyem retinol serumu haftada 3 gece uygulayın. Ve serum uyguladığınız geceler AHA/BHA pad leri kullanmayın.Onun yerine daily powder ile yüze peeling yapın.
Ürünleriniz bu sayfada
https://cyrene.com.tr/collections/siyah-beyaz-nokta
sabah:
AHA/BHA cleansing jel + konjac sünger
BHA eksfolyan (durulanmaz)
Oil Free nemlendirici
güneş koruması (ŞARTTIR) https://cyrene.com.tr/collections/gunes/products/invisible-physical-sunscreen
akşam
ayni jel ve konjac ile temizleme
AHA/BHA pedle silme Retinol uygulanmadığı geceler Daily powder ile peeling
retinollü serum (haftada 3 gece)
nemlendirici
AHA /BHA kullanımı ve retinol kullanımı deride UV’ye karşı hassasiyeti arttırır. Bu sebeple SPF 50 İLE GÜNDÜZLERİ korunduğunuzda sorun olmaz.
Ama gün içinde de öğren 12 gibi tekrar SPF korumayı sürün.
Bu bakımla hem komedonlar gider hem derinin yenilenme hızı gayet güzel düzenlenir.
Peptid dermoskin kremi de kullanabilirsiniz. Sorun yok.
Önemli olan komedonların artık oluşmaması ve bunu aha/bha yapacaktır.
Peeling de yardım eder.
Bu videoda anlattım => https://www.youtube.com/watch?v=g4jFQDkyrKI
Kırışıklar neden olur ne yapmalı yazıma da göz atınız http://aysenuryazici.com/mimik-cizgileri-mimik-kirisiklari-nasil-giderilir/
sevgilerle
Şu noktada kafam karıştı Ayşenur hanım; yukarda bi dil sürtmesi yaşandı sanırım. 😊Demişsiniz ki “ve serum uyguladığınız geceler AHA/BHA ped leri kullanmayın. Onun yerine daily powder ile yüze peeling yapın.” Başka bi yerde de “Retinol uygulanmadığı geceler daily powder ile peeling yapın.” Daily powder ı ped uyguladığım akşamlar mı yapacağım yoksa retinol uyguladığım akşamlar mı? Tekrar teşekkür ederim. Hoşça kalın…
Retinol ile AHA/BHA pedler üst üste gelmesin….
Yani retinol uyguladığınız geceler AHA/BHA pedi kullanmayın. Onun yerine retinol serumu sürmeden önce daily powder uygulayın.
Ayşenur Hanım merhaba,
Cilt bakımı ile ilgili araştırma yaparken size rastladım. 2aydır hem kanalınızı hem blogunuzu takip etmekteyim. Hem bilgilerinize hem üslubunuza hem de güzelliğinize hayranım.
Adım Ece ve 34 yaşındayım.Cilt bakımı konusunda çok bilgiye sahip değildim ve önemini inanın bilmiyordum. Bugüne kadar yaptığım güneş koruması sürmek ve yıkamak idi. Sizi tanıdıktan sonra günlük 1 aydın düzenli cildimi temizliyorum ve ne kadar fark ettiğini görüyorum. Öncelikle bunun için size teşekkür etmek istedim. Bundan sonraki aşamada tavsiyenize ihtiyaç duyduğum için yazmaya karar verdim.Cildimde birden fazla sorun olduğu için neyi nasıl yapacağımı hangi sıra ile gitmem gerektiğini bilemedim. Şöyle ki
Ten rengim bronz hatta koyu tona yakın ve aynı zamanda çilli,güneş lekeli,hassas,kızarık,karma,pütürlü,yer yer sivilceli, t bölgesi yagli diğer bölgeleri pullu bir cildim var. Cilt tonu eşitsizliği de var.Tabi siyah noktalar ve beyaz komedonlar da mevcut. İnce kırışıklıklar artmaya basladi. (Sivilce için dermotoloğa gittim tahlillerim temiz çıktı. Sivilcelenme bölgesel olarak değişiyor Birgül çenede 2 tane oluyor o sönünce yanağımda 1tane çıkıyor. Ergenlikten bu yana hep böyleyim.) size tüm bu sorunlarımla aynı anda bas edebileceğim ürün listesi ve ürün sıralamasını danışmak istedim. Mesela göz altı koyu halkalar ve kırışıklıklar var ve göz kapağımda koyulaşma da var.sizden öğrendiğim kadarıyla Komedon oluşturmayan temiz içerikli koyu halka giderici kremi sabah sürüp, akşam da kırışıklık giderici krem sürebilir miyim . Özetlemem gerekirse Aynı anda hem cilt lekelerimle hem sihay noktalarla hem sivilce ile hem de kırışıklıklarla mücadele için neler önerirsiniz
Cevabınız için ve tüm bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
İyi ki varsınız hayatıma hoşgeldiniz
Nergis Hanım Merhaba,
Ergenlikle beraber cilt salgıları da hormonlarla beraber değiştiğinden, sabah ve akşam 3 adımlı temel bakımı öğütleriz. Eczacınız da , kozmetikçiler de, doktor da bunu her zaman anlatır.
Siz hiç bir önlem koruma nemlendirme yapmadığınız için cildiniz şu an “çilli,güneş lekeli,hassas,kızarık,karma,pütürlü,yer yer sivilceli, t bölgesi yagli diğer bölgeleri pullu” durumda…
30’lu yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalı yazıma göz atarsanız tek tek anlattım sebepleri ile
http://aysenuryazici.com/kozmetik-ve-guzellik-2/30lu-yaslarda-cilt-bakimi-nasil-olmali/
Komedonların oluşma sebebi de çiller, ton farkı her türlü sorun derinin dış etkenlerden korunmaması, doğru temizlenmemesi ve güneşten korunmaması ile ilgili gelişen sorunlar.
Youtube kanalımdaki komedon videoma ve çiller videoma göz attıysanız sebeplerini ve nelerle destek vereceğimizi göreceksiniz.
Morluklar için de bu yazıdan detay bakmanızı rica edeceğim=> http://aysenuryazici.com/4380-2/
Bu bilgiler size yapacağımız bakımın adımlarında neden bazı ürünleri seçtiğimizi de açıklayacaktır.
Şimdi, ilk önce ricam şunu rutine bağlamanız. temizle + ( akşamları AHA/BHA ped uygula)+ serum sür + göz kremi uygula + onarıcı nemlendirici sür + (gündüzleri) güneş koruması uygula.
Çiller leke ton farkı ve komedon gibi sorunlar uzun vadeli disiplinli uygulama ile sonuçlarını alacağınız tedavilerdir.
Lütfen bir hafta 15 gün içinde radikal değişimler beklemeyin…
Bakımda aynı anda hem cilt lekeleri hem siyah nokta noktalarla hem sivilce ile hem de kırışıklıklarla mücadele eden TEK bir ürün yoktur.
Siyah noktalar haftalık bakım ile giderilir ve düzenli konjac süngerle temizleme jelinizi uygulayarak. Onu ayrı tutalım.
Bilgi => http://aysenuryazici.com/gozenek-ve-siyah-noktalara-cozum/
Ama leke ton farkı kırışıklar ve sivilce ile baş eden retinoldür. A vitamini yani.
İsterseniz tüm ürünlerinizi Retinol serisinden de seçebilirsiniz şöyle: https://www.dermae.com.tr/urun-kategori/icerige-gore/a-vitamini/
BHA eksfolyan uyguladıktan sonra açıcı etkili bir serum kullanarak da rutin yapılabilir.
BHA kapalı komedon ve sivilcelere de , gözenek içinde yağı parçalayarak çözüm sunar.
sıralamanız şöyle
GÜNDÜZ
temizleme https://cyrene.com.tr/collections/nazik-temizleme/products/aha-bha-exfoliating-gentle-cleansing-gel
BHA eksfolyan https://cyrene.com.tr/collections/siyah-beyaz-nokta/products/skin-renewing-2-bha-lotion-exfoliant
göz kremi https://www.dermae.com.tr/urun/koyu-halkalari-giderici-goz-kremi/
onarıcı nemlendirici https://cyrene.com.tr/collections/siyah-beyaz-nokta/products/oil-free-skin-balancing-aqua-gel-moisturiser
Gündüzleri son adım güneş koruması https://cyrene.com.tr/collections/gunes/products/invisible-physical-sunscreen
AKŞAMLARI
temizleme https://cyrene.com.tr/collections/nazik-temizleme/products/aha-bha-exfoliating-gentle-cleansing-gel
Bir gece AHA/BHA pedle silme, bir gece retinollü serum uygulama (üstüste uygulamayın)
serum https://www.dermae.com.tr/urun/anti-aging-yenileyici-serum/
ped https://cyrene.com.tr/products/aha-bha-daily-exfoliating-cotton-pads-1?variant=21299031769167
göz kremi https://www.dermae.com.tr/urun/koyu-halkalari-giderici-goz-kremi/
Onarıcı nemlendirici (ayni)
Göz atmanız için https://cyrene.com.tr/blogs/cilt-bakim-onerileri/aha-ve-bha-eksfolyanlar-nasil-kullanilmalidir
Haftada 1 kez enzim peeling
https://www.dermoeczanem.com/organique-basic-cleaner-enzymatic-peelingherbal-100ml
Ardından aloe veralı bir kağıt maske uygulayın.
Size karışık gelebilir 🙂 Ama komedonları ilk aşamada bertaraf etmek gerek. Bunu da eksfolyan başarır. Eksfolyan sivilcelenmeyi de giderir.
Lekeleri de beraber açmak gerek. Ve tam bir rutin bu şekilde sizi memnun edecek sonuçlar verir.
Buradan bakınız https://www.youtube.com/watch?v=g4jFQDkyrKI
sevgilerle
Ayşenur Hanım merhaba. 35 yaşındayım. Cilt gözeneklerim oldukça belirginleşmeye başladı. Cildim sarkık soluk ve cansız duruyor. Bugüne dek öyle düzenli bakımlar yapmadım. Gözaltımda da kırışıklık ve halkalanmalar oluşmaya başladı. Bana makul önerebileceğiniz bakım önerisi verebilir misiniz. Teşekkürler
Havvanur hanım Merhaba,
Artık cilt bakımı yapmaya karar verenlerin nereden başlamaları gerektiğini bu videoda tek tek anlattım lütfen kulak veriniz
=> https://www.youtube.com/watch?v=RLGY-lHmq8M&t=354s
35-34 civarı yaş , yaşlanma belirtilerinin gözle ilk görünmeye başladığı yaştır. Yaşlanma 26-27 civarı derinin alt tabakalarında başlar ve eğer disiplinle temizleyip, nemlendirip güneşten korumuyorsanız yaş alma hızlanır ve genelde 34-35 civarı gözlemlenince panikleniyor..
Keşke basit bu 3 adımı ucuz da olsa bazı kozmetiklerle yapmış olsaydınız 🙁 “30’lu yaşlara gelmişseniz ve cildinizde lekelenme, matlık, sarkma, kırışıklık, nemsizlik varsa; “keşke 20’li yaşlarda temel bakımı aksatmadan yapsaydım” diyeceksiniz.” diye sık sık yazıyorum zaten… Çünkü temeli iyi korunmuş ve yaş almaya karşı Antiaging, antioksidan içeriklerle desteklenmiş cildin yaş alma hızı yavaşlar.
Burada 30’lu yaşlarda neler olduğunu anlattım okumak isterseniz => http://aysenuryazici.com/kozmetik-ve-guzellik-2/30lu-yaslarda-cilt-bakimi-nasil-olmali/
Gözenekleri belirginleştiren sabun veya kimyasallı jellerle cildi temizlemektir. Bazen de hiç nemlendirici kullanmamak gözenekleri açar. Çünkü cildiniz kendini korumak için yağ üretmeye çalışır ve gözenek bunu dışarı çıakrtmak için açıldıkça açılır…
Dermoskin markasının temizleme köpüğü, serumu ve nemlndiricisini düzenli olarak sabah akşam sırasıyla kullanın.
temizleme https://www.dermoeczanem.com/dermoskin-facial-cleansing-foam-200ml
serum https://www.dermoeczanem.com/dermoskin-be-bright-retiinyl-face-serum-33-ml
göz kremi https://www.dermoeczanem.com/dermoskin-eye-treatment-complex-15ml
onarıcı nemlendirici https://www.dermoeczanem.com/dermoskin-topicalbiotin-n-bakim-kremi-50ml
Bunlar size 3 ay kadar gider.
Aylık maliyeti 100 tl olur… Çok pahalı bir bakım değildir. İçerikleri iyi bir firmadır.
Buna ek olarak haftada 2 kez -banyo çıkışı- lütfen bir peeling (yüz kesesi) yapın. Ardından onarıcı bir maske uygulayın.
https://www.dermoeczanem.com/cosmed-day-to-day-krem-peeling-75-ml
maskesi ile beraber https://www.dermoeczanem.com/cosmed-haftalik-bakim-seti
sevgiler
Merhaba Ayşenur hanım ilk öncelikle sosyal ortamda bilgilerine ve tavsiyelerine güvendiğim bir insansınız kendi adıma işinizi bu kadar güzel ve detaylı yaptığınız için teşekkür ederim. Sormak istediğim soruya gelirsek t bölgemde komedonlarım var medikal cilt bakımına rağmen azalma olmadı çok büyük olmazsalarda çenem pürüzlü , burun ve alnımda yağlı fakar yanaklarım çok kuru hatta kullandığım ürünler dermıkozmetik olmadıgında kabuklanmıs hissi veriyor yanaklarım. Bunların dışında yüzüm mat ve yorgun . Hangi markadan ürn alıp kullancagımı tam bilmemekle beraber eczanelerde yanlıs ürün tabsiyesi ile de hüsrana uğrayıp sonuc alamayabiliyorum . Ürün ve bakım tavsiyelernde bulunursanız çok mutu olacağım , şimdiden teşekkürler
Merhaba,
Şu an kullandığınız ürünleri ve nasıl bir bakım yaptığınızı anlatmanızı rica edeceğim bir de yaşınızı yazmamışsınız?…
Bahsettiğiniz sorunlar yanlış/eksik ürün sebebiyle de olabilir, ergenlikteyseniz hormonal değişim sebebiyle de olabilir.
Bu videoya göz atarsanız => https://www.youtube.com/watch?v=g4jFQDkyrKI&t=2s
ve bu yazıma bir bakarsanız http://aysenuryazici.com/puturlu-deri-ve-komedon/ memnun olurum. Detaylı bilgi var
Cevabınızı bekliyorum
Sevgiler
ayşenur hanım merhaba.biraz detaylı bir soru olacak umarım cevaplarsınız. 25 yaşındayım cildim sivilcelenmeye müsait,hassas ve çok çok çook beyaz tenli olduğum için neredeyse en ufak ışıkta bile kızaran ,yağlı sayılır ama nedense son 1 yıldır kuru gibi. yani daha önce böyle bir şeyle karşılaştınız mı bilmiyorum ama yağlı kuru ciltliyim 🙂 siyah noktalar var.
soruma gelince aslında soru da değil tavsiye istiyorum.
ben nasıl ve hangi ürünlerle cilt bakım rutini oluşturmalıyım.
temizleme,nemlendirme özellikle. çok blog okudum ve video seyrettim ama o kadar fazla bilgi var ki profesyonel olmayanların kafası daha çok karışıyor. size gözüm kapalı güvendiğim için sizden tavsiye istiyorum. uygun fiyatlı olması benim için önemli çünkü hala öğrenciyim. temizleyici,tonik,nemlendirici hangi markaların hangi ürünlerini kullanmalııyım sizce? içerik okumayı da bilmiyorum açıkçası. şimdiden çok teşekkürler
Ege Hanım Merhaba,
Bir cilt hem yağlı ve sivilcelenmeye müsait hem de susuz olabilir. Yani su tutma kapasitesi sizin yanlık/eksik bakımınızdan dolayı , kimyasal temas ve UV ışınlarından dolayı olmuştur.
Kuruluk dediğiniz susuzluktur. Ve yağlı ciltler de susuz kalır…
Temizleme jellerndeki SLS denilen sentetik kurutucu,kazıyıcı köpük bunun ilk suçlusudur, ikinci suçlu doğru nemlendirici ve koruma kullanmamak…
Suyu eksilmiş cilt, kendini savunmak için daha fazla yağ çıkartmaya çalışır ve sonuç yağlı açık gözenekli sivilceli bir cilt olur..
Bu sebeple sizden ricam ilk önce doğru cilt bakımı nedir nasıl olmalı bir göz atın.
3 Adımdır. Her adım diğerini tamamlar. Yani sadece temizlemek veya sadece nemlendirici sürmek değildir bakım…
Buradan lütfen göz atınız => https://www.youtube.com/watch?v=NFKUoRhAeuY
Siyah noktaların oluşma sebebini burada yazdım lütfen göz atın…
http://aysenuryazici.com/gozenek-ve-siyah-noktalara-cozum/
Beyaz tenli olmak demek hassas olmak demek o da bu yazıda var lütfen okuyunuz=> http://aysenuryazici.com/beyaz-tenli-olmanin-dayanilmaz-agirligi/
Şimdi biliyorsunuz ki sizin içerikleri sert kimyasallardan arınmış kozmetikler kullanmanız gererek ve temizleme + nemlendirme + koruma => bu üç adımı DOĞRU ÜRÜNLERLE YAPMANIZ LAZIM…
Size önerim, bu 3 adımın içerisine akşamları cildi yıkayıp tonikledikten sonra glikolik asit pedlerinden ilave etmeniz.https://www.watsons.com.tr/p/nip-fab-glycolic-fix-yuz-pedi-60-s-16566
Nemlendirici sürmeden önce akşam, bu pedlerden birini alın cildi silin. Atın. Kutuda 60 tane var size 2 ay gider.
Öğrenciler için en iyi seçimler Rossmann’lardaki Alterra standında var. Makul ve içeriği için kozmetiklerdir.
Temizleme Alterra Yıkama Köpüğü Vitamin İçerikli + Hamamelis & Nilüfer Çiceği İçerikli tonik
Nemlendirme Alterra Organik Aloe Vera & Buzul Suyu İçerikli nemlendirici
Koruma Güneş Kremi : Alterra 30 SPF güneş koruyucu
Veya Gratis’ten Bee Beauty’nın yeni organik serisinden temizleme + nemlendirme + koruma ürünlerini alabilirsiniz.
1 temizleme Bee Beauty Organik Sertifikalı Likit Temizleyici + Bee Beauty Organik Sertifikalı Cilt Toniği tonik
2 nemlendirme Bee Beauty Hidro Jel Krem
3 koruma Bee Beauty Hipoalerjenik Güneş Koruyucu Yüz Kremi SPF50
Geceleri cildinizi güzelce temizlemeyi unutmayın. Güneş korumaları iyi temizlenmeli.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=_YN7YLqRZd8&t=25s
Haftalık bakım=> Haftada 2 kez banyo çıkışı mavi olan, loreal killi maskelerden uygulayın.
(L’OREAL PARIS Saf Kil Siyah Nokta Karşıtı Maske )Hem gözenekleri temizler hem yüzeyden kalın ölü kuru tabakayı alır. Daha sağlıklı bir yüzey oluşmasına yardım eder.
Maskeyi yıkadıktan sonra mutlaka nemlendiricinizi sürün.
Not: İçerik okumak için bu videoyu size hazırladım… https://www.youtube.com/watch?v=fUJVbsfc46o&t=525s
sevgilerle
Ayşenur hanım Bio pil hakkında ne düşünüyorsunuz? İçeriği temiz mi, kullandıysanız bir faydasını gördünüz mü acaba
Bir fikrim yok. Kullanmadım Hilal hanım. Bu konuda uzman birine danışmak gerek. sevgiler
Ayşenur Hanım merhabalar 🙂 öncelikle sizinle bugün karşılaştım ve bütün bir günümü videolarınızda geçirdim.. İyi niyetiniz, bilginiz ve güzel enerjiniz bana öyle geçti ki, çıkamadım videolarınızdan:) bizler için büyük bir şanssınız ve ben neden daha önce sizinle karşılaşmadığımı soruyorum kendime :)..
Öncelikle 25 yaşındayım, videolarınızda izlediğim üzere sanırım karma bir cildim var ben yağlı olduğunu düşünmüştüm 🙂 T bölgemde yağlanma yoğunluğu oluyor yanaklarım daha normal arada sivilce çıkıyor ve sivilce izlerim var.
Yüz yıkama ve tonik rutini aslında vardı ama yüzümde belirgin bir değişiklik hiç göremedim bu zamana kadar..
Karma ciltler için bir videonuzu bulamadım acaba yağlı ciltler için olanı mı uygulamalıyım?
İlginiz için teşekkür ediyorum sizi çok öpüyorum
Gizem Hanım Merhaba,
Ara sıra sivilce çıkması normal 🙂 Genç cilt sayılıyorsunuz.
Bu video sizin için olanı => https://www.youtube.com/watch?v=l0YoYBkE1jY
1) Temizleme jelinizde SLS olmasın
Konjac süngerle temizleme köpürtme yapın (VEYA TEMİZLEME FIRÇASI İLE)
Toniğinizde “alkol” olmasın (onun yerine yağı düzenleyici cadı fındığı yağı veya çayağacı yağı içerebilir)
2) T bölgesindeki yağlanma normal. Çünkü yüzün en kalın derisi burada ve diğer yerlerden çok daha fazla yağ salgı bezi var burada. Haliyle en kuru ciltte bile T bölgesinde yağlanma olabilir.
Akşamları, gün aşırı, nip fab’in teen pedleriyle cildi silip (t bölgesini de) sonra yağsız nemlendiricinizi sürerseniz yağlanma kontrol altında tutulur. Ayrıca BHA’lar- salisilik asit- yağı gözenek içinde parçaladığından sivilcelenmeyi de engellersiniz)Bu pedler yenilenmeyi de hızlandırdığından cildinizdeki lekeli yerler daha çabuk atılır.
https://www.watsons.com.tr/p/nipfab-teen-skin-yuz-pedi-80-ml-37891
3)Nemlendiren ama yağlandırmayan bir krem uygulayın.Bee beauty organik serisinden temizlemeyi toniği ve kremi seçebilirsiniz
https://www.gratis.com/searchresults?N=2556055492+4234074542&No=0&Rdm=606&Nr=AND(product.active:1,NOT(sku.listPrice:0.000000))&Nf=&Ns=&Nrpp=18&Ntt=organik
Karma cilt için olması yeterlidir.
Arada yanaklarda sivilce çıkmak üzere harekete geçerse, hemen sivilce söndürücü sürün üzerine, gün içinde de tekrarların. Çıkmadan söner, iz de bırakmaz.
https://www.dermokozmetik.com/cosmed-akne-kontrol-jeli-20-mi veya https://www.watsons.com.tr/p/neutrogena-visibly-clear-hizli-etki-akne-jeli-15-ml-16507
Veya üzerine çayağacı yağını pamuklu çubukla sürersiniz. => https://www.gratis.com/life-in-cay-agaci-yagi-20-ml/urun/10167316?sku=10167316
Güneş koruması kullanın. UV ışınları yağ salgısını tetikler. Akşamları konjac ile temizlerseniz güneş kremi ciltten daha iyi temizlenir.
https://www.dermokozmetika.com.tr/avene-fluide-mineral-spf-50
Karma bir cilt, eğer yağlı cilt ürünleri kullanırsa derinin yağ/su dengesini bozarsınız. Gözenekler genişler ve su kaybı gözlemleyebilirsiniz.
sevgiler